Továbbra is tombol a járvány a BKV-nál. Már 22 dolgozó halt meg a koronavírusba és körülbelül 2 ezer alkalmazott van karanténban. Március elejét a Tüttő Kata főpolgármester-helyettes azt mondta, olyan súlyos a járvány a cégnél, hogy akár a metró is leállhat.

22-en haltak meg

Már 2000 BKV dolgozó van karanténban és a cég 22 alkalmazottja halt meg koronavírusban – írta az Index megkeresésére a BKV Sajtóirodája. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Oltási sorrend a BKV-nál

A BKV Sajtóirodája azt is írta, hogy az oltási sorrendet – társaságuk Koronavírus Pandémiás Tervén túl – a területenkénti megbetegedések mértéke és az aktuális helyettesíthetőség is meghatározza.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

A forgalomirányítókat oltották

Ezeket a tényezőket figyelembe véve kaptak oltást első körben a forgalomirányítás területén dolgozó kollégáink. A munkavállalóink oltása az országos oltási terv alapján is folyamatos.

Oltási kampány

Ezen túlmenően a BKV kampány keretében igyekszik minden kolléga figyelmét felhívni az oltás fontosságára, és biztosítják a munkavállalók részére, hogy a kijelölt időpontra az oltásra elmehessenek.

Sokan vannak karanténba

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, rengeteg a koronavírus fertőzött a BKV-nál. Egy hónapja 400 dolgozó volt karanténban, három napra rá pedig már 536 dolgozójuk esett ki a munkából.

Nagy gond van a metróvonalakon

A Magyar Nemzet akkor azt írja, a 2-es és a 3-as metróvonal munkacsoportjaiban, például a szerelők és más karbantartási feladatokat végző dolgozók körében, tombol a Covid–19, egyes brigádokban a kollégáknak összesen akár nyolcvan százaléka betegedett meg vagy került megfigyelés alá.

A tartózkodóépületekben kapják el

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke szerint a járművezetők a végállomásokon, a tartózkodóépületekben kapják el, adják át egymásnak a vírust. „Ezek kis zárt helyiségek, ahol a kollégák enni tudnak, papírokat töltenek ki és pihennek két indulás között” – mondta a VEKE elnöke.

Segélykiáltás

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes március elején már jelezte, hogy akár a 2-es metró is leállhat, mert annyi a fertőzött dolgozó. Ezután foglalkozott a kormány a problémával, megígérték, hogy soron kívül elkezdik oldani a BKV dolgozóit.

Soron kívüli oltás

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs március 24-i tájékoztatóján jelentette be, hogy megkezdődik az úgynevezett kritikus infrastruktúrában dolgozók, mások mellett az áramellátási és tömegközlekedési szolgáltató vállalatok munkatársainak célzott beoltása. Ebbe a csoportba beletartozik a Budapesti Közlekedési Központ is, mellette a a paksi atomerőmű, az MVM Zrt., valamint a MÁV Zrt. és a GYSEV Zrt. kritikus infrastruktúrájában dolgozó alkalmazottai kapják meg előbb az oltást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció