Mi az és hogyan működik a Gore Tex? Pontosan milyen jótékony hatásai vannak? Miért érdemes Gore Tex lábbelit választanai a gyerekek számára? Ezekre és még számos, más kérdésre adunk választ ebben a cikkünkben, amelyből – többek között – kiderül még, hogy hogyan segíti a kisgyerekes családok mindennapjait a Gore Tex és mi az az 3 fontos érv, ami mellette szól.

Mindenekelőtt azonban érdemes tiszta vizet önteni a pohárba. Sokan hallották már a Gore Tex kifejezést, de a legtöbben nincsenek vele tisztában, hogy pontosan mit takar.

Szóval mi is az a Gore Tex?

A Gore Tex egy kiemelten strapabíró, többrétegű textília, amely nem csak víz és szélálló, hanem jól is szellőzik, vagyis „lélegző” képességű anyag. 1969-ben találták fel, azóta pedig számos iparág alkalmazza (ilyen például az űrkutatás, a vegyipar vagy éppen a hadipar). Ma már a legtöbb magas minőségű kültéri/sport ruházatban és cipőben megtalálható.

Így segíti egy Gore Tex cipő a gyerekek mindennapjait

Abban valószínűleg minden szülő egytért, hogy nincs biztosabb recept a megfázásra, mint egy nem megfelelően szellőző, átázott cipő (vagy ruha), amin olykor-olykor még a hideg szél is átfúj. Egy Gore Tex őszi cipő minderre megoldást nyújt, így 3 legyet üthetünk egy csapásra.

Esős és/vagy szeles időben is megállja a helyét

Egy jó cipőválasztás sok kellemetlenségtől megkímélheti mind a gyerekeket, mind a szülőket. Egy Gore Tex átmeneti darab vízálló tulajdonságának köszönhetően nem ázik be és nem fúj át rajta át rajta a szél sem. Így nem csak száraz marad a láb (a vízhatlanságnak és lélegző technológiának köszönhetően), hanem szél sem éri.

Különleges technológiájának köszönhetően nem izzad bele a láb

Az szuper, ha nem ázik át a cipő, azonban még ilyenkor is előfordulhat, hogy beleizzad a láb, ami megint csak átázott zoknihoz, kényelmetlenséghez és megfázáshoz vezethet. A Gore Tex lábbelik lélegzőek és még az izzadságot is elvezetik.

Aktív, sportos életmódhoz szinte kötelező darab

A fent említett, szuper tulajdonságainak köszönhetően egy Gore Tex darab kiválóan alkalmas túrázáshoz, futáshoz, vagy bármilyen kültéri sporthoz. Így, ha a gyerkőc rendszeresen mozog, sportol a szabadban, akkor érdemes beruházni egy Gore Tex edzőcipőre.

Gore Tex télen is

Télen is ajánlott egy Gore Tex csizmát vagy egy Gore Tex bakancsot húzni gyerekek lábára, ha szeretnénk elkerülni, hogy felfázzanak. Így felhőtlenül szórakozhatnak és játszhatnak a hóban, vagy a hideg, nyirkos időben is!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.