„Jármű önkényes elvétele” – emiatt keres az Érdi Rendőrkapitányság egy egyelőre ismeretlen férfit, történt ugyanis 2020. október 18-án hajnali kettő előtt nem sokkal, hogy a keresett férfi elvitt az érdi buszállomásról egy sárga távolsági buszt. 

Elkötötte a buszt

Police.hu híre szerint az elkötött buszt néhány órával később Budapest 18. kerületében, a Gilice téren találták meg. Ha a férfi az M0-s autóúton vagy a 6. főúton közlekedett arra, akkor körülbelül 25-40 percet mehetett a busszal, és ha közvetlenül odament vele, akkor mintegy 30 kilométert vezethette.

FRISS!

Itt vannak az új karanténszabályok: jobb, ha figyelsz rájuk, mert drágán ráfizethetsz

Felvétel is készült róla

Ön felismeri a férfit?

Az Érdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2883 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, vagy a 112 központi segélyhívó számon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Dühöngenek az utasok a buszon a maszkviselés miatt – Ezt kérik a BKV-tól a szakszervezet

Nem ez az első hasonló eset

2020. augusztus 4-én 5 óra 14  perckor bejelentés érkezett a rendőrségre, amely szerint Rácalmás és Kulcs településeket összekötő mellékúton, a menetirány szerinti bal oldali árokban, oldalára borulva láttak egy autóbuszt- adta hírül akkor a 112press.

Bent volt a kulcs

A járműben és annak közelében nem tartózkodott senki. Úgy tudni hogy a járművet korábban a Kulcs – Dunaújváros járaton közlekedő sofőr Kulcson leparkolta, annak indítókulcsát a járműben hagyta, a busz ajtajait pedig kívülről bezárta.

Árokba borult

Az elkövető a busszal elindulva elsőként Kulcson egy villanyoszlopnak hajtott, majd a települést elhagyva az árokba borult.

Az elkövetőt még aznap elkapták

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói a bejelentést követően haladéktalanul széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeként azonosították és még aznap kora délután elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves kulcsi lakost, akit a rendőrkapitányságra előállítottak. A férfi elszámoltatása folyamatban van.