Egy 15 lakást magába foglaló projekt épül azon a Jókai utcai társasházon, melynek tetőszerkezete hétfőn délelőtt összeomlott. A beruházó 70-180 négyzetméter alapterületű lakásokat tervez megvalósítani, amiket mintegy 150 millió forintos ártól kínál eladásra, a legnagyobb lakás ára a 400 millió forintot is meghaladja.

Négy sérült a tetőomlásban

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, négyen sérültek meg a tetőomlásban, ami az Ó utca és Jókai utca sarkán történt. Az Operettszínház balett tánckarának két munkatársa, munkába tartott, amikor leomlott a ház tetőszerkezete. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lebénulhat a balettáncos

Az egyikőjüket betemette a törmelék, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, akár le is bénulhat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Luxuslakásokat építenek

A Jókai és az Aradi utca sarkán exkluzív környezetben, műszakilag és esztétikailag a jelen elvárásainak megfelelően megtervezett és kivitelezett luxuslakásokat kínálnak eladásra – olvasható a projekt leírásában.

Így nézne ki a tervek szerint a megújult tető

Forrás: ingatlan.com

Jövő év elejére tervezték az átadást

Az UNESCO világörökség részét képező, műemlék védettség alatt álló, Jókai-tér sarkánál elhelyezkedő épület tetőterében 15 lakás épül, melyek tervezett átadása – az eredeti tervek szerint – jövő év elején várható.

Többmilliós négyzetméterár

Az eladásra kínált 70-180 négyzetméter alapterületű egyszintes, belső kétszintes, illetve háromszintes luxuslakások nagyméretű tetőterasszal, télikerttel is rendelkeznek, négyzetméteráruk 2,2-2,3 millió forint körül alakul – írta a Portfolio.

Luxus tetőterasz is jár a lakásokhoz

Forrás: ingatlan.com

Full luxus

A hirdetés szövege szerint az új lakások a luxus minden elemével rendelkeznek, míg a világörökség részét képező, 1895-96-ban Petschacher Gusztáv tervei alapján épült eklektikus épület őrzi a régi hangulatot, amely az építés során felújított homlokzattal hangsúlyossá válik.

Videó az omlásról

A tetőomlásról videó is készült, ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, a felvételen rohanó emberek, és óriási porfelhő látható. Egy fiatal férfi élete csupán egy hajszálon múlott.

Kutyákkal keresték a sérülteket

A rendőrség korábban azt közölte, hogy négy sérültje van a házomlásnak, közülük egyet súlyos állapotban szállítottak kórházba. A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a romokat, amelyek alatt nem találtak embereket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A projekt látványterve – Forrás: ingatlan.com