Egyre több koronavírussal fertőzött beteget azonosítanak Magyarországon. A legfrissebb adatok szerint 45 újabb fertőzöttetnél mutatták ki a betegséget. Továbbra is Pápa a gócpont.

45 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4813 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel az elhunytak száma 607 főre emelkedett, 3561-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 645 fő. Az aktív fertőzöttek 30%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti. 66 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Pilisborosjenőn is pánik van

A napokban derült ki, hogy a pilisborosjenői háziorvos asszisztense is fertőzött. A településen pánik tört ki, körülbelül 60 ember kerülhet karanténba. A BudaPestkörnyeke.hu itt írt részletesen az esetről.

A vízilabdások is elkapták a vírust

Szerdán írta meg a BudaPestkörnyeke.hu, hogy a Fradi négy vízipólósa is elkapta a betegséget, emiatt törölték az összes kupameccset. A Magyar Kupa döntője előtt emlékeztek volna a szurkolók Benedek Tiborra.

Pápán már 43 fertőzöttet azonosítottak

Pápán 6 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, így 37-ről 43-ra emelkedett a városban az igazolt esetek száma – írja az Infopápa.hu Áldozó Tamás polgármester szerda esti bejelentése nyomán.

A karanténban tartózkodók száma is nőtt, ők már 188-an vannak, közülük 121 fő járványügyi megfigyelés, 32 fő járványügyi elkülönítés és 35 fő járványügyi zárlat alatt áll. A polgármester szerint a kontaktkutatás folyamatosan zajlik, így a karanténba utaltak száma még a következő napokban is várhatóan nőni fog.

Kiemelt kép: illusztráció – MTI