Súlyosbították a büntetését, így hosszú évekig a rács mögött bűnhődhet az a férfi, aki brutálisan rátámadt egy pedagógusra. A cikk végén megnézheted az elfogásáról készült videófelvételt.

Három éve történt az eset

2019 december 18-án egy általános iskolai tanár utazott a 8. osztályos diákjaival az 50-es villamoson Pestszentlőrincen. Egy 38 éves férfi macsétával támadt a pedagógusra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tavaly novemberben emeltek vádat

Közel két évvel később, 2021 novemberében a Fővárosi Főügyészség vádat emelt a férfi ellen. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete a vád a budapesti férfi ellen.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Így történt az eset

A támadó előbb szóváltásba keveredett az osztályát kísérő pedagógussal. Ezt követően a ruházatából egy macsétát vett elő. A bozógvágó késsel fenyegetőzni kezdett, és kilátásba helyezte, hogy a tanárt megszabadítja az eszközzel a fejétől.

Megállt a villamos

Amikor a villamos a megállóhoz ért, a diákok elkezdtek leszállni a tanárral együtt. A támadó hátulról rontott a tanárra. A tizedik bordája vonalában négyszer is megsértette. A tanár a támadás következtében vérző sérüléseket szenvedett.

Amikor elfogták, nem ellenkezett

Az ügyészség az egyik legnépszerűbb mozgóképes platformra feltöltött egy rövid videót arról, ahogyan elfogták a támadót. Két rendőr intézkedett ellene. A támadó a képsorok alapján nem tanúsított ellenállást.

A ruházatában volt a macséta

A támadó a ruházatába rejtette a bozótvágó kést. Ezt a rendőrök elvették tőle, majd ezt követően megbilincselték.

Először három évet kapott a támadó

A Fővárosi Törvényszék első ízben három év börtönre ítélte a támadót, aki közfeladatot ellátó személlyel szemben követte el az erőszakot és a súlyos testi sértés bűntettének kísérletét. Az ügyész súlyosbítást kért, ezért fellebbezett. Mint azt a történtek mutatják nem hiába tette ezt.

Ezek is érekelhetnek!

Súlyosabb lett az ítélet

Másodfokon életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében bűnösnek találták a támadót. A november 17-én csütörtökön kihrdetett ítélet alapján súlyosabb büntetést is kapott a férfi. 3 évről 5 évre módosították a szabadságvesztés időtartamát. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így fogták el a férfit

Kiemelt kép: A támadó elfogásának pillanata – Forrás: Magyarország Ügyészsége