A Kossuth és Jászai-díjas színésznő, Pásztor Erzsi nyugdíjasként is színpadra áll, sokat utazik, aktívan éli mindennapjait. A karácsonyt unokáival töltötte, és nem titkolja: szívesen adományoz karitatív szervezeteknek is.

Játszik és utazik

A felejthetetlen teleregény, a Szomszédok Janka nénije korát meghazudtoló módon éli mindennapjait: nyugdíjasként is játszik, utazik, aktív. A téli időszakban ugyanakkor kicsit muszáj visszább vennie, a hideg elől behúzódik inkább lakása melegébe. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Nagyon szeretek élni!”

„86 éves vagyok már, kevesebb van előre, mint hátra, ez már így van. De ettől függetlenül nagyon szeretek élni, és vidáman telnek a napjaim! – mondta a mindig mosolygós színésznő, és hozzátette, hogy nagyon várta a karácsonyt, hiszen amióta lánya, Henriette hazaköltözött Olaszországból, meghitt együttlétben töltik az ünnepeket.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Unokáival együtt ünnepel

„Most már második éve, hogy itthon vannak, hála Istennek! Ilyenkor elmegyek hozzájuk vidékre, és unokáimmal együtt ünnepeljük a szentestét. Két, gyönyörű felnőtt unokám van: Gjulia és Aaron – mesélte a színművész a Bors interjújában.

Magyar-olasz keveredés

A művésznő családjában a karácsonyeste egy olasz-magyar keveredés, ami nagyon vidám. Óriási a család, és ahogy igazi olasz csemegékből, úgy magyar finomságokból sincs hiány. A töltött káposzta és a Tiramisu is megfér egymás mellett.

Mindig adományoz

„Nagyon készültem, és az összes ajándékot megvásároltam már jó előre, sőt idén sem maradhatott el az adományozás. A Bohócdoktorok munkáját minden évben támogatom, és ugyan a drágulások miatt nem engedhetem meg magamnak, hogy sokkal, de számomra mégis fontos az, hogy valamennyivel segítsem a munkájukat – tette hozzá Pásztor Erzsi.

Gyömbér, méz, citrom és fokhagyma

A művésznő nem titkolja, nagyon megvisel a hideg időjárás, de egy hamisítatlan ősi technikát vet be a fertőzések ellen. „Gyömbér, méz, citrom és fokhagyma összekeverve, igazi gyógyszer! Vitaminokkal is támogatom a szervezetem, és igyekszem tömegbe nem menni. Ha pedig muszáj, maszkot húzok” – fogalmazott az Érdemes Művész.

Janka néni az ittas vezetés ellen

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról egy éve, hogy a Szomszédok Janka nénijével harcol a rendőrség az ittas vezetés ellen. „Az alkohol és a vezetés nem barátok, ha iszom, én mindig sofőrrel megyek” – mondja a Szomszédok Janka nénije, azaz Pásztor Erzsi a Rendőrség videójában. Az elmúlt időszakban növekedett az ittas vezetés okozta balesetek száma, a rendőrség ezért készítette a videót.

Egy lánya született

Az első házassága, Jászai László színésszel a főiskolán 6 hónapig tartott. Második férje Holl István színész volt, akitől 21 év házasság után vált el. Egy lánya született 1966-ban, Holl Henriette, aki közel 30 évig Olaszországban élt. 2021-ben visszaköltözött Magyarországra.

„Köszönöm, jól vagyok!”

„Most már nem fáj, de amikor ez szóba került, akkor a csípőm fájt, ami kihatott a lábamra is, de hát én akkor is játszottam. Szó nem volt ilyesmiről, amiket írtak, hogy járókerettel járok, hogy ordítok a fájdalomtól. Azt írták rólam, hogy az orvosaim is aggódnak az egészségem miatt. Hát kérem szépen, nekem egy orvosom sincs, nemhogy orvosaim – mondta a TV2 Mokka című műsorában a színművész néhány hónappal ezelőtt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pásztor Erzsi. Fotó: archív