Vádat emelt a Budapesti 11. és 22. Kerületi Ügyészség egy 51 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron  hajtott be a luxusautójával egy benzinkút kávézójába Újbudán.

Benzinkútba hajtott

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az ittas sofőr a Balatoni úton lévő benzinkútnál elvesztette az uralmát a gépjármű felett és a benzinkút kirakatüvegén keresztül a kávézó részbe hajtott. Szerencsére senki nem sérült meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pénzbüntetést kért rá

A rendőrök megállapították, hogy alkoholt fogyasztott a kávézóba való “betérése” előtt. Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó pénzbüntetést kért az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolt 51 éves nőre azzal, hogy határozott időre tiltsák el a közúti járművezetéstől.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem érzékelt semmit

A BudaPestkörnyeke.hu az eset után beszámolt a balesetről. A hófehér BMW luxusterepjárót vezető nő nem is érzékelte, hogy átrongyol az üvegfalon, végig a shopon, egészen a pultig.

Pultnál állt meg

„Iszonyatos nagy szerencse, hogy a kis asztalnál nem kávézott senki, és egy dolgozó sem volt a pultnál, mert ott állt meg az autó” – mondta a baleset után az egyik szemtanú.

A kávézóig ment a shopban az autó

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Összekeverte az előre-hátra kapcsolót

A BMW-s hölgy a shop előtti parkolóban állt és hátramenetbe kellett volna kapcsolnia, hogy kitolasson, ő azonban előremenetbe kapcsolt, gázt adott és megérkezett az üzletbe. Úgy tudni, hogy a nő ritkán vezetett ezért téveszthette el az iránykapcsolót.

Hasznos annak, aki tudja kezelni

Az automata sebváltó nagyon hasznos, hiszen nem kell menet közben a sebességváltóval vacakolni, az autó mindig a megfelelő fokozatba kapcsol, így a sofőrnek kevesebb felé kell figyelnie vezetés közben, ráadásul biztonságosabb is, hiszen nem kell egyik kézzel elengedni a kormányt sebességváltáskor. Egy automata autóban nincs kuplung sem, így tényleg rengeteg terhet vesz le a sofőr válláról az automata sebváltós járgány. 

Nem is kapható nagyon más

A 10 millió forint feletti árkategóriában már nem is nagyon lehet hagyományos, vagyis manuális sebességváltóval felszerelt autót kapni. A legtöbb automata váltós kocsiban kikapcsolható az automata váltó, így a sebességváltás szerelmesei is kedvükre váltogathatnak. A BMW-k esetében kormányváltóval vagy a középkonzolon elhelyezett sebességváltóval, ami tulajdonképpen az automata váltó funkcióválasztója is egyben.

Könnyen baj lehet

A legtöbb automata autóban a sebességváltónak négy lehetséges állása van: előre, hátra, üres és parkoló helyzet. A baj általában akkor következik be, ha a sofőr összekeveri az előre és a hátra menetet. Ha valaki nem figyel, vagy ittas, drogos, könnyen megtörténhet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán