Dunakeszin jártak a CNN közvetítőautói. A városháza előtt parkoltak, ugyanis a polgármester irodájában adott interjút a nemzetközi hírcsatornának a Dunakeszin élő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A vitatott törvény volt a téma

Az amerikai CNN interjút készített a miniszterrel, a téma az EU legtöbb vezetője által elítélt, a homoszexuálisokat megbélyegzőnek tartott pedofiltörvény volt. Szijjártó Péter ebben az interjúban beszélt arról, hogy a törvényt a legnagyobb ellenzéki párt is megszavazta. Az interjút magyar felirattal a cikkünk alján lehet megnézni.

CNN a városházán

Kevesen tudják, hogy a CNN valójában a dunakeszi városházán a polgármester irodáját kapcsolta. Szijjártó Péter mögött jól látszik Dunakeszi zászlója is. A Dunakeszin élő miniszternek tehát nem kellett túl sokat utaznia ezért az interjúért otthonról. Az ilyen műholdas kapcsolások amúgy bevett gyakorlatnak számítanak a világ hírcsatornáinál.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Furcsa kérdés

Nem ez az első eset, hogy Szijjártó Péter a polgármester irodájából ad interjút a CNN-nek. Egy évvel ezelőtt az amerikai hírcsatorna vezető riportere, Christiane Amanpur volt a beszélgetőpartnere. Akkor az Emmy-díjas újságíró csúnyán felsült. Vélhetően rosszul készítették fel és arról beszélt, hogy „Beszüntették a magyar parlament működését.”

A CNN-interjú helyszíne a dunakeszi városházán

Forrás: Dunakeszipost.hu

Meglepődött

Akkor a külügyminiszter erre felemelte a szemöldökét, megvárta, amíg a londoni helyszínen ülő műsorvezető befejezi a kérdést, majd udvariasan kiosztotta. Elmondta, hogy az Országgyűlés folyamatosan ülésezik, ő is többször felszólalt. Láthatóan az Emmy-díjas riporter meglepődött a válaszon.

Meghátrált a műsorvezető

Ritka pillanat, hogy a CNN ikonikus arca meghátrál. Azt mondta röviden, hogy „Elfogadom ezt az új információt” – majd továbblépett és folytatódott a negyedórás beszélgetés. A CNN weboldalára sokáig nem került fel ez a videó, a Youtubon elérhető magyar feliratos verziót alább lehet elindítani.

Itt a kínosra sikerült Amanpour-interjú

Interjú a világ vezetőivel

A 63 éves Christiane Amanpur a CNN ikonikus műsorvezetője. Némi ABC News-os kitérővel 1983 óta dolgozik a globális hírcsatornának. A világ számos vezetőjével készített interjúkat, több háborúból tudósított, megannyi szakmai elismerés tulajdonosa, 2019-ben Emmy-díjat kapott. Londonban él, nemrég elvált, egy kamasz fia van. Vélhetően a műsor névadó házigazdája szabadságon van, mert az Amanpour című műsorban kedd este Bianna Golodryga kérdezte Szijjártó Pétert. Ezt alább lehet megnézni.

Itt a friss CNN-interjú

Kiemelt kép: Közvetítőkocsik tavaly a dunakeszi városházánál – Forrás: Dunakeszipost.hu