Egy hosszabb kapcsolatban hajlamosak vagyunk kissé elkényelmesedni, és természetesnek venni a másik jelenlétét, nem dolgozni a kapcsolatért. Ennek persze hamar megmutatkoznak a jelei is: a mindennapok ellaposodnak, a szex pedig egyre ritkábbá válik, rosszabb esetben szinte meg is szűnik. Hogy ezt elkerüljük, szerencsére számos trükk áll rendelkezésre, de akkor sincs feltétlenül késő, ha már látjuk a probléma jeleit.

A hálószoba fontos, de nem kizárólagos!

Sajnos sokan csak a probléma tünetét veszik észre, azaz az intimitás eltűnését, és kevésbé tűnnek fel a mögötte húzódó okok. Nem az ágyban kell kezdeni a megoldást, hanem a hétköznapokban: bókok, csókok, közös programok, érintések, ölelések, a másik iránti élénk érdeklődés hamar feltüzelheti újra a vágyat – meglepő lehet, mire képes néhány apró gesztus!

Természetesen mi is tudjuk, hogy nem kizárólag ezeken múlik a siker, és nem árt a szexet is fűszerezni egy kicsit, hogy újra izgalmassá tegyük.

Íme, néhány ötlet, amit bevethetünk az ügy érdekében:

  1. Nem mindegy, miben alszunk! Bár a kinyúlt póló tökéletesen kényelmes lehet alváshoz, egy
  2. prémium minőségű, szexi hálóing
  3. mégiscsak nagyobb hatással lehet a partnerre. Ha szeretnénk újra intimebbé alakítani a viszonyt kedvesünkkel, érdemes a régi pizsiket lecserélni néhány nőiesebb hálóruhára.
  4. Természetesen a férfiak szerepéről sem feledkezhetünk meg: a csíkos pizsama nem igazán indítja be a fantáziát, pláne állig begombolva, de ugyanez igaz a boxer+kinyúlt póló kombinációra is! Igényesnek kell lenni az alvóruha megválasztásakor is.
  5. Hozzuk meg a hangulatot! Finoman utalhatunk rá, hogy szeretnénk aktívan együtt tölteni az estét: egy finom vacsora, egy kis bor könnyen hangulatba hozza az embert, ráadásul így könnyen oldódik is a hangulat.
  6. Cseréljük le az ágyneműt! A régi, megszokott ágyneműket is érdemes lehet lecserélni, hogy fokozzuk a hangulatot, különlegessé tegyük a hálószobát. A hagyományos, virágmintás/csíkos pamut ágynemű helyett, mi lenne, ha most szexi, csipkés szaténágynemű kerülne az ágyunkra? Egyből intimebb lesz a környezet, és több kedvünk lesz mást is csinálni az alváson kívül, nem igaz?

Ne feledjük: a legtöbb párkapcsolat éppen azon csúszik el, hogy nem figyelünk a részletekre, nem tulajdonítunk nekik jelentőséget. Ezek az apróságok nem igényelnek nagy erőfeszítést, de hosszútávon nagyon pozitív hatásuk lehet – miért ne adnánk nekik egy esélyt?

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.