93 évesen élte túl a koronavírust Baranyi László színész. Egyelőre néhány szövődménnyel küzd, de ettől függetlenül jó erőben van. A Familia Kft egykori sztárja azt mondta, nagyon hálás a diósdiaknak, sokat imádkoztak érte.

Koronavírusos lett Baranyi László

Mint megírtuk januárban, Baranyi László elkapta a koronavírust.  A 93 éves színművészt rosszullétek gyötörték, majd kórházba került. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Súlyos állapotban volt

A Dél-pesti Centrumkórházban kétoldali tüdőgyulladást állapítottak meg nála, aztán tüdőembóliát kapott.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez is érdekelhet

Nagy Feró Kossuth-díjat zsebelt be, az egykor Szegedről kirúgott kutató, Karikó Katalin pedig Széchenyi-díjat kapott

Megviselte a betegség

A színész szerencsére most már jól van, otthon lábadozik. „Mindenkit megvisel egy ilyen betegség, én is átéltem nehéz pillanatokat, de mindig a pozitív oldalát kell nézni a dolgoknak. Nekem rengeteg erőt adtak a körülöttem lévő emberek. Gondolok itt a családomra, imádott feleségemre, Klárikára, az orvosokra, ápolókra, és a sok aggódó barátra” – mesélte a napokban Baranyi László a Ripostnak.

Tiszteletbeli diósdi

Baranyi László tiszteletbeli diósdinak számít, mivel számtalan helyi rendezvényen fellépett már. Betegsége idején a Diósdon Hallottam csoportban azt írták:: “Kérek mindenkit, hogy ha lehet egy imát mondjon el érte, és ha teheti kommentben írjon neki valami biztató üzenetet. Továbbítani fogják neki a családján keresztül.”

Köszönet a diósdiaknak

„A diósdiaknak külön szeretném megköszönni azt a sok támogatást, amit kaptam, és a mai napig is kapok tőlük. Ők tartották bennem a lelket. Na meg volt egy kedves szobatársam is, János. Együtt néztük a focimeccseket hétvégén. Ő is könnyebbé tette nekem ezt a fránya betegséget.”

Szövődményekkel küzd

A Familia Kft 93 éves sztárja még nem száz százalékos, kisebb szövődményei vannak a szervezetében lefolyó betegségnek.

Halálközeli élmény

A színész arról is beszélt, hogy a kórházban voltak ijesztő pillanatai a gyógyulásának, akadt olyan perc, amikor halálközeli élménye közepette döntenie kellett, feladja-e.

„Kaszát láttam a kezében”

„Én egy hétfői napon kerültem be a kórházba, akkor már tüdőgyulladást is diagnosztizáltak nálam. Azon a héten csütörtökön nagyon rosszul lettem, felment a lázam, úgy éreztem, ez itt az út vége számomra. Volt egy furcsa illúzióm is, amit talán lázálomnak neveznék. Egyszer csak végigsöpört a testemen egy hideg fuvallat. A kórházi ágyam mellett lebegő, sötét, arctalan alakok jelentek meg. Kaszát is láttam a kezükben. Mondtam nekik, hogy takarodjanak innen. Úgy gondolom, hogy az a nap egy vízválasztó volt. Annak a nagy adag antibiotikumnak köszönhetem, hogy itt lehetek még” – mondta Baranyi László. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Baranyi László – Forrás: youtube.com