Dunába csúszott egy Toyota Corolla szerdán délután Vácon, a Verőcei utcánál. Az autó parttól négy méterre volt, a tűzoltók kiérkezésekor már félig elmerült a vízben.

Amikor a váci hivatásos tűzoltók kiérkeztek azt látták, hogy az autó félig már elmerült a vízben, a sofőr szerencsésen ki tudott mászni az autóból.

Pillanatnyilag nincs konkrét információnk arról, hogy mi okozta a váci problémát. Az ilyen baleseteket eddig általában valamilyen vezetéstechnikai malőr okozta: elfelejtették behúzni a kéziféket, vagy rossz sebességbe kapcsoltak.

Drótkötél segítségével kivontatták a folyóból az autót, majd átvizsgálták a járművet – tájékoztatta a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője.

Nagymarosnál is a Dunába gurult egy autó

Dunába csúszott autó Nagymarosnál – Fotó: MTI

Nem a váci az első eset, hogy egy autó belecsúszott a Dunába. Legutóbb nyár közepén írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy elsüllyedt egy autó a Dunában a Nagymarosnál, a kocsiban többen is ültek. A baleset a kompkikötőnél történt.

Épp sorban álltak a kompnál, amikor a sofőr elment a pénztárhoz és nem húzta be a kéziféket, az autó pedig begurult a Dunába. Az autó utasa akkor életét vesztette.

Szentendrénél egy Audit húztak ki a folyóból

Dunába csúszott autó Szentendrénél – Forrás: Katasztrófavédelem

Egy évvel ezelőtt pedig arról számoltunk be, hogy Dunába csúszott egy fekete Audi Szentendre közelében. A vízben félig elmerült autót a benne tartózkodók elhagyták, személyi sérülés akkor nem történt. Úgy tudjuk a sebességváltóval volt probléma, állítólag hátramenet helyett előre kapcsolt a sofőr.

Kiemelt kép: Dunába csúszott autó Vácnál – Forrás: Katasztrófavédelem