Végzett vele, feldarabolta, majd a Dunába dobta felesége holttestének egy részét az egykori acélmágnás. A dunaújvárosi házaspár a balatoni nyaralójukba indult még szeptember közepén, legalábbis az ismerősök így tudták. Aztán a nő rejtélyes körülmények közt eltűnt.  

Férje végzett vele

Különös kegyetlenséggel ölte meg férje azt az 52 éves dunaújvárosi nőt, aki hetekkel ezelőtt tűnt el. Andrea férjével indult el a balatoni nyaralójukba, de azóta senki nem tudott semmit a nőről. A rejtélyes körülmények közt eltűnt asszonyt a rendőrség is kereste. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Letartóztatták a férjét

Andrea eltűnése után néhány nappal, a férfit őrizetbe vette a rendőrség, a bíróság pedig letartóztatta. Csütörtökön derült ki, hogy B. János megölte, feldarabolta, aztán eltűntette felesége holttestét. A rendőrség a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat segítségét kérte, akik búvártechnikával, tetemkereső kutyával vettek részt a nyomozásban.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tetemkereső kutyát is bevetettek

Forrás: Facebook

A kisteherautó buktatta le

A nyomozók a Dunában megtalálták a holttestet, a gyilkos feldarabolta Andreát, azután dobta a folyóba a maradványokat. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön közölte: a gyanúsított által használt kisteherautóban testrészmaradványokat találtak, melyek a feleségtől származnak.

A fejét a furgonban találták meg

A nyomozók az asszony fejét találták meg a furgonban. A nyomozók szerint a férfi valamikor a szeptember 17-e és szeptember 21-e közötti időszakban ölte meg a feleségét, a testét feldarabolta, majd elrejtette.

Sokkot kapott a család

Az áldozat, S. Andrea szülei már elhunytak, az egyetlen testvérét is elveszítette egy balesetben, gyermekei nem születtek. A legközelebbi hozzátartozói az unokatestvérei. A nő unokaöccse azt mondta, sokkolta őket, hogy ilyen körülmények közt kellett meghalnia rokonuknak.

Nem volt vagyona

„A családunk semmit sem tud az eset pontos körülményeiről, nem tudjuk, hogy mi oka lehetett erre a gyilkosnak. Az unokatestvéremmel nagyon sok időt töltöttünk együtt gyerekkorunkban, közel álltunk egymáshoz. Andreának mindössze egy lakás volt a nevén, nem tartjuk valószínűnek, hogy anyagi motiváció áll a megölése háttérben” – mondta a Blikknek a férfi.

Kegyetlen cselekedet

„Öt éve voltak házasok, kétszer találkoztam a férjével, nem igazán ismertük, csak annyit tudtam, hogy Jánosnak voltak kétes ügyei a múltban, nem igazán keltett bennünk jó benyomást. Ez egy elképesztően bestiális, kegyetlen cselekedet, mindenki szerette a rokonságban Andreát, nem ezt érdemelte” – mondta megtörten a férfi.

Férje egy jó menő vállalkozó

Simon Andrea egy dunaújvárosi lakótelepen élt, és korábban egy ottani pizzériában dolgozott. Több volt munkatársa is azt mondta, szerették, mert mindig mosolygós, kedves volt. Pár éve azonban elköltözött, férjhez ment. Férje a környéken jól ismert vállalkozó.

Jómódú vállalkozó volt

A gyilkossággal gyanúsított 62 éves B. János igencsak kacskaringós életutat tudhat maga mögött. A 2000-es években egy acélszerkezeteket gyártó cég ügyvezető igazgatójaként Fejér megye egyik legsikeresebb üzletembereként ismerték. A kft. külföldre is szállított. A cég később cég csődbe ment, jöttek a leépítések és egy merényletkísérlet, amelynek B. János volt a célpontja.

Életveszélyesen megsebesítették

Egy elbocsájtott dolgozója késsel támadt a férfire, szívtájékon szúrta meg a vállalkozót, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. B. János életét végül sikerült megmenteni, a férfi felépült súlyos sérüléséből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A nyomozásról készült felvétel

Kiemelt kép: a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai keresik a nő holttestét – Forrás: Facebook/Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat