A tragédia helyszínén szembesült a családanya, hogy lányát és férjét halálra gázolta egy teherautó Kispesten. A szemtanú szerint az előzetes hírekkel ellentétben az apa nem volt részeg, a táskájában egy üveg sör volt, amelyet otthon akart meginni.

Kettős gázolás

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu beszámolt, Kispesten, egy sittet szállító autó halálra gázolt egy apát és lányát. A 40 éves édesapának, Józsefnek, illetve 7 esztendős kislányának, Rékának esélye sem volt a túlélésre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez a teherautó gázolta halálra az apát és lányát

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Megszólalt a szemtanú

 A szörnyű balesetet közvetlen közelről nézte végig az elsős gyermek osztálytársa és annak édesanyja, akik a tragikus sorsú család szomszédai is egyben. Amit láttak, azt sohasem fogják elfelejteni, a lélekszaggató jelenet örökre az elméjükbe ivódott.

A helyszínen szembesült a tragédiával

A gyermek édesanyja a történtek után munkából jött haza busszal, ami a baleset helyszínén rakta le. Amikor meglátta a kis Réka iskolatáskáját, sokkot kapott. A rendőrök már nem engedték oda a letakart holttestekhez, mentőautóba ültették.

Leírhatatlan fájdalom

A család nem messze a tragédia helyszínétől lévő lakótelepen él. A gyászoló anya és feleség Facebook oldalán ezt írta: „A fájdalom leírhatatlan, nem kívánom senkinek”.

A zebrán indultak el

A tragédia másnapján, a helyszínelés nyomaiból az látszik, hogy apa és lánya a piac oldaláról még a zebrán indultak el, hogy átkeljenek az egyirányú, kétsávos úton, ahol csak bal oldalról jöhettek a járművek, ám az ütközés pillanatában már nem az átkelőn álltak.

Az iskolából indultak haza

„Együtt indultunk haza az iskolából a lányommal, Józseffel és a kis Rékával. A piac szélén az édesapa még bement a dohányboltba, vett magának egy üveg sört, amit otthon akart meginni, ezért még fel sem nyitotta. Addig én fogtam a gyerekek kezét” – emlékezett vissza a tragédia előtti percekre az asszony.

Ki akarták kerülni az autót

„A zebránál se a gyalogosoknak, se a kocsiknak nincs kihelyezett jelzőlámpa, a forgalom pedig akkor éppen állt. Józsi és Réka elindultak, a belső sávban a teherautó rálógott a zebrára, azért tértek le róla, hogy elölről megkerüljék, ám hirtelen a sor megindult, a konténerszállító pedig áthajtott rajtuk. Józsi az utolsó pillanatban még rákiabált a sofőrre, hogy álljon meg, de már túl késő volt – emlékezett vissza a Blikknek a szörnyű pillanatokra a nő.

Az autó alatt feküdt

Az asszony elmondása szerint a kislány hason feküdt eszméletlenül a jármű alatt, az édesapja pedig mellette. A gyermeknek abban a pillanatban még volt pulzusa, de már esély sem volt a megmentésükre.

Összeomlott a sofőr

A tragédia után a sittet szállító autó sofőrje összeomlott. Azt mondta, nem látta, hogy előtte ment át az úton az apa és lánya. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu