Orbán Viktor miniszterelnök az M1 műsorában beszélt arról, hogyan áll Magyarország a vírussal szemben és milyen kilátásaink lesznek a járvány után. A miniszterelnök reméli, két-három héten belül lecseng a járvány harmadik hulláma, és utána szép, napos és vidám lesz nyarunk lesz.

A győzelem kapujában állunk

Orbán Viktor az M1 műsorában nyilatkozott az aktuális koronavírus-helyzetről, és arról, hogy az országban mikor kezdődhet el az újranyitás. Mint mondta, most a győzelem kapujában állunk, de előbb még lesz két-három nehéz hetünk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt mondta

„A feltámadás, az a győzelem, és most egy győzelem kapujában állunk. Azt gondolom, hogy lesz még két-három nehéz hetünk, utána a tamáskodó bizonytalan hangok egyre inkább elhalkulnak majd, és egyre több energiát fordítunk majd az ország tényleges újraindítására, a nyarunk pedig szép, napos és vidám lesz” – fogalmazott a miniszterelnök.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Még tart a gyász

A miniszterelnök szerint ahhoz, hogy nyithassunk előbb még le kell küzdenünk két-három rendkívül nehéz hetet, de ezek után már megkezdődhet a nyitás. “Most azonban még a szívünk inkább azokkal van, akik elvesztették a hozzátartozóikat” – mondta.

Karnyújtásnyira az újraindulás

Mivel Orbán látja az adatokat, a számokat és a kórházak teljesítőképességét, ezért úgy gondolja, hogy az újranyitás már tényleg csak karnyújtásnyira van tőlünk. “Teszünk még két-három lépést, és a végén győzni fogunk” – bizakodott a miniszterelnök.

Visszatérni az optimizmushoz

Meggyőződése szerint a járvány végeztével az lesz a legfontosabb az ország számára, hogy mielőbb visszatérjen az optimizmussal teli világba. Orbán szerint természetesen ez nem fog menni azonnal, de meglátása szerint a nyár végére már visszakaphatjuk a derűs, boldog életünket.

Vakcinaraktárban is járt

Ma hajnalban a vakcinaszállítmányozást lebonyolító Hungaropharma 10. kerületi telephelyéről jelentkezett be Orbán Viktor, aki a látogatása során elmondta, hogyha a raktárosok, pilóták és sofőrök is rendben végzik a munkájukat, akkor a húsvét utáni első-második napon meglesz a 2,5 milliomodik beoltott.

2,5 millió beoltottnál jöhet a nyitás

Mint korábban megírtuk, a kormányzati tervek szerint a nyitás akkor kezdődhet meg, amikor az országban beadják a két és fél milliomodik koronavírus elleni vakcinát. Ha elérjük ezt a számot, akkor a kijárási tilalom időszaka este 8 óráról kitolódik este 10 órára, és az üzletek is kinyithatnának.

Nyitnának a boltok is

Az üzletek nyitásával visszaállna a szabályozás a március 8-i szigorítások előtti időszakra, tehát a boltok kinyithatnának, és azokba be is mehetnének a vásárlók, azonban megmaradna az ételkiszállítós megoldás. Mivel a vendéglátó helyekre más szabályok fognak vonatkozni, ezért a tervezett újraindítással tulajdonképpen a vendéglátásban nem lesz változtatás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk Orbán Viktor nyilatkozatát

Kiemelt kép: Részlet a videóból