Újabb négy személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség, így már 19 gyanúsítottja van a Völner–Schadl-ügynek. Schadl György nejéről lehet szó. Férjét, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét is érinti az a korrupciós ügy amelynek egy volt államtitkár a részese.

Az asszonyt is

A 24.hu információi szerint Schadl György feleségét, Schadl-Baranyai Helgát is gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a Völner-Schadl-ügyben.

Hallgatnak

Az információt sem ő, sem pedig a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nem erősítette meg, hiába kereste a lap őket telefonon és levélben is.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

De már nem dolgozik

Ugyanakkor az MBVK honlapján elérhető végrehajtói névjegyzékben kedden megjelent tájékoztatás árulkodó. Schadl-Baranyai Helga – férjéhez hasonlóan – már nem látja el a munkáját, hanem egy másik végrehajtó, Bihari Zsófia Nóra vette át állandó helyettesítését.

A haszon

A férfi feleségének gödöllői irodája – amiben Schadl György is tulajdonos – rekordbevételre tett szert, 2021-ben 258 millió forint nyereséget termelt.

Nyomon követtük a korrupciós ügyet

A büntetőügyben Schadl György mellett Völner Pál volt államtitkárt hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítja az ügyészség. Az ügy poltikai hátteréről és a korábbi fejleménykről itt írtunk részletesen.

Így vette át a pénzt

Legfőbb Ügyészség: Völner Pál, az igazságügyi miniszter helyettese az utcán vagy éttermekben vette át a korrupciós pénzeket, 83 milliót kaszált.

Havi fizetést adtak Völnernek

A Legfőbb Ügyészség szerint a végrehajtó kar elnöke Völner Pál folyamatos rendelkezésre állása érdekében, lényegében fizetést adott Völnernek. Budapesten és környékén Monor, Szigetszentmiklós és a Budai Központi Kerülei Bíróság mellett működő végrehajtóktól kapott pénzt Völner Pál.

Milliárdos illegális jövedelem

Schadl György az ügyészség szerint még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert a közbenjárására kinevezett végrehajtóktól.

Kiemelt kép: illusztráció – Völner Pál/BPK-montázs