A Fidesz fővárosi frakcióvezetője magyarázatot vár arra, miért nem voltak zászlók a budapesti hidakon, közterületeken március 15-én. A főpolgármester fényképekkel bizonyította azt, amit mindenki láthatott, aki a városban járt a nemzeti ünnepen: Minden hidat magyar loboigók díszítettek. Közben egyre többen vetik fel a kérdést, ki fizette ki azt a 100 ezer dollárt, amibe Dubaj legmagasabb felhőkarcolójának a magyar díszkivilágítása került.

Levelet kapott a főpolgármester

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője levelet írt a főpolgármesternek, melyben magyarázatot vár arra, hogy március 15-én miért nem kerültek ki Budapest köztereire, hídjaira, főútvonalaira a nemzeti színű zászlók. A Fidesz bejegyzését a cikkünk alján lehet elolvasni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Idén is voltak zászlók a hidakon

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán válaszolt. „Ahogy minden évben, természetesen idén is lobogtak a nemzeti lobogók a budapesti hidakon. Értem én, hogy a Fideszben mindenért és annak ellenkezőjéért is politikai támadást kell indítani ellenem és a városvezetés ellen, ez ott, úgy látszik, kell a jó emésztéshez” – írja a főpolgármester, aki így fejezi be a posztját.

Napi programajánlat Budapestről és környékéről, folyamatosan frissülő tartalommal. Ne maradj le te sem a legjobb helyekről, eseményekről. A részletekért kattints ide!

Hétvége Dubajban

„Nem állom meg, hogy ne tegyem ide a kedvenc kommentemet a budapesti Fidesz saját oldaláról a bölcs közleményük alatt: “amúgy az összes híd fel volt lobogózva, de gondolom a Fidesz-frakció Dubaiban töltötte a hétvégét Andival es Lölővel” – áll a főpolgármester közösségi oldalán, amit a cikkünk alján lehet elolvasni.

Ferihegyen szálltak le a gépről

Ahogy azt tegnap megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon Mészáros Lőrincre és Várkonyi Andreára hasonlító emberek szálltak le a minap a ferihegyi repülőtéren egy magángépről. A repülő a nemzeti ünnepünk után Dubajból érkezett haza. Nézd meg te is a videót, itt éred el!

Égig érő magyar zászló

A BudaPestkörnyéke.hu elsőként írta meg, hogy az Abd Dhabi magyar nagykövetség közbenjárásával világították ki március 15-én a világ legmagasabb felhőkarcolóját, Dubaj büszkeségét, a 826 méter magas Burj Khalifát.

Itt a magyar zászlóba öltözött Burj Khalifa

Benne volt a nagykövetség is

A Dubajban élő magyarok ezt az SMS-t kapták egy követségi dolgozótól: „Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére, március 15-én este 20.00 óra 10 perctől – az Abu Dhabi Nagykövetség közreműködésével – a Burj Khalifa magyar nemzeti színekbe öltözik.”

100 ezer dolláros látvány

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő arról ír a közösségi oldalán, hogy utána járt mennyibe kerül a Burj Khalifa diszkivilágítása. Hétközben (március 15. hétfőre esett) 30 millió forintba, vagyis 100 ezer dollárba kerül a 10 perces mutatvány.

Ki fizette a számlát?

A világ legmagasabb épülete március 15-én égig érő magyar zászlóként jelent meg, közben a magyar himnuszt is lejátszották. Ezek után nagy kérdés, ki fizette a számlát?

Burj Khalifa nappal

Dubai, Burj Khalifa
Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Óriási LED-képernyő

A Burj Khalifa felhőkarcolót úgy alakították ki, hogy az ablakok közé, az épület külső szerkezetére LED-paneleket erősítettek, így az egész torony esténként a világ legnagyobb, 163 emelet magas LED-képernyőjévé alakul. A felhőkarcoló előterében található a Dubai szökőkút, amely a világ legnagyobb ilyen építménye. A fényjátékokat általában összehangolják a szökőkút és a felhőkarcoló között, így rendkívüli látványvilágot hoznak létre. A környéken sok luxusszálloda van, ahonnét parádás kilátás nyílik a 100 ezer dolláros ajándéknak szánt ünnepi fényjátékra is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz frakcióvezetőjének levele

Ez pedig Karácsony Gergely főpolgármester válasza

Itt Hadházy Ákos országgyűlési képviselő posztja olvasható

Kiemelt kép: Szabadság híd március 15-én – Forrás: csodalatosbudapest.hu