A gödi Samsung-gyár előtt sajtótájékoztatót tartott Dorosz Dávid, Dunakeszi térségének és Inotay Gergely, Vác térségének ellenzéki országgyűlési képviselő-jelöltje. A politikusok elmondták, hogy a Gödön megvalósult Samsung beruházás természeti, pénzügyi és társadalmi tragédiát okoz. Az eseményen Dorosz Dávid keményen beleszállt a politikai ellenfelébe, Tuzson „Nullás” Bencének nevezve a Fidesz jelenlegi országgyűlési képviselőjét.

Korrupció és tiltott lobbitevékenység

„A Samsung egy olyan cég, amelynek a története és az elmúlt években végzett tevékenysége kérdőjelekre ad okot.” – mondta Dorosz Dávid, Dunakeszi környékének országgyűlési képviselő-jelöltje a Samsung-gyár előtt tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Samsung állítja elő a világ elektronikai szemetének nagy részét, tevékenységével hozzájárul a globális felmelegedéshez, évtizedeken keresztül módszeresen ellehetetlenítette a szakszervezeteket és világszerte olyan cégvezetői voltak, akiket korrupció és tiltott lobbitevékenység miatt börtönbüntetésre ítéltek. Ennek a cégnek szolgáltatja ki az Orbán-kormány Gödöt – mondta a képviselőjelölt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Trianon történt Gödön

Gödön egy kis Trianon történt, hiszen a Samsung miatt elcsatolták a településtől a területének egy jelentős részét és elvették az iparűzési bevételeket is – mondta a képviselőjelölt. Dorosz Dávid hozzátette: Mindez Orbán Viktor parancsára történt és ezt Tuzson „Nullás” Bence a térség országgyűlési képviselője némán tűrte. Dorosz Dávid nem hagyta abba ellenfele ostorozását.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nullás

A sajtótájékoztatót tartó politikus szerint Tuzson Bence nulla teljesítményt nyújtott a körzetben, nulla alkalommal szólalt fel és nulla javaslatot nyújtott be a Samsunggal kapcsolatban a parlamentben. Dorosz Dávid hangsúlyozta, azért fognak dolgozni, hogy az olyan nullás képviselőknek, mint Tuzson „Nullás” Bence, felelniük kelljen a nullás teljesítményért.

Kétes összetételű szennyvíz

A Dunakanyar váci oldalának országgyűlési képviselő-jelöltje, Inotay Gergely arról beszélt az eseményen: felháborító, hogy a váci emberek feje felett döntenek a Samsung szennyvizének Vácra érkezéséről. Naponta mintegy 10 ezer köbméter kétes összetételű szennyvíz fog Vácra érkezni úgy, hogy erről a jelenlegi fideszes országgyűlési képviselő, Rétvári Bence mélyen hallgat – mondta.

Távolkeleti multi

Inotay Gergely hozzátette: „Felháborító, hogy ma Magyarországon megtörténhet, hogy egy távolkeleti multi érdeke felülírhatja a helyiek egészségét, a helyiek gazdasági érdekeit és a helyiek biztonságát. Ezt nem tudjuk elfogadni.” – mondta a képviselőjelölt.

Környezeti hatás

Pest megye kormányhivatala szerint a Gödöt, Vácot, Sződligetet érintő Samsung beruházásnak, a napi 10 ezer köbméter szennyviznek, valamint a Vácon épülő szennyvíztisztítónak nincs jelentős környezeti hatása – mondta a váci jelölt. Inotay Gergely állítja a váci szennyvíztisztítót Mészáros Lőrinc fogja építeni 10 milliárdos nagyságrendben, ráadásul környezeti hatástanulmány készítésének a kötelezettsége nélkül.

Veszélyes anyag a lakótelep közelében

Vác környékének képviselő-jelöltje azt is elmondta, hogy az egyik váci lakótelep közelében veszélyesanyag lerakatot akar építeni a kormány, természetesen a Samsung-gyárhoz kapcsolódóan.

Emberek megkérdezése nélkül

A képviselő-jelöltek azt is elmondták: azért emelik most fel a szavukat, hogy a jövőben Magyarországon ne történhessen meg az, hogy a helyi önkormányzatok és a helyi emberek megkérdezése nélkül súlyos, a jövőre kiható döntéseket hozhassanak.

A gödi Samsung-sztori

A gödi Samsung-gyárról sokszor írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon. Röviden azt érdemes tudni, hogy a legutóbbi önkormányzati választáson Gödön egy momentumosra cserélték a fideszes polgármestert. Nem sokkal ezután a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította a Samsung-gyár bővítését. Elcsatolták Göd területének egy részét és a korábban a Samsung által Gödnek fizetett iparűzési adóbevételeket is elvették Gödtől, átirányították a pénzt a fideszes vezetésű megyei önkormányzathoz. A helyiek főleg azért félnek, mert az akkumlátorok gyártása során jelentős mennyiségű veszélyes vegyianyagot használnak, a Samsung gyár pedig a lakóházak közelében van. Ide kapcsolódik: „Az agglomerációba építjük a világ legnagyobb akkumlátorgyárát, akarjátok-e? Na ezt senki sem kérdezte meg” – mondják Gödön, ahol katasztrófára készülnek a Samsung gyár mellett élők

40 milliárdos diáknegyed Dunakeszin

A váci és a dunakeszi választókerületben belobbant a kampány. A minap írtuk meg, hogy a Dorosz Dávid által kritizált képviselő, Tuzson Bence bejelentette, hogy 40 milliárd forintból diáknegyed épül Dunakeszin. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dorosz Dávid és Tuzson Bence – BPK-montázs – Forrás: Facebook/Dorosz Dávid és Tuzson Bence