2022 májusában érkezett a sokkoló hír, hogy meghalt Berki Kriszitán. A celeb mindössze 41 éves volt, halála az egész országot megrázta, édesanyja, Júlia pedig azóta sem tette túl magát fia halálán. Az idei karácsony pont ezért élete legfájdalmasabb ünnepe volt, hiszen ilyenkor mindig a fiával töltötte az időt, idén azonban erre már nem volt lehetősége, ráadásul legkisebb unokáját sem láthatta. Emiatt pedig a gyámügyhöz fordul a gyászoló anya.

„Vissza akarom kapni Krisztiánt”

Napokkal ezelőtt Berki Krisztián édesanyja, Júlia szomorúan mesélte arról, hogy szilveszterkor egyetlen kívánsága lesz, kapja vissza az egyetlen gyermekét. „Szürkék a napok, szürke volt ezért a szeretet ünnepe is, hisz minden nap ugyanolyan. Karácsony napján elmentem a fiamhoz a temetőbe. Nem mehettem hozzá vendégségbe úgy, mint eddig, csak a sírjához. Azt kívánom az újévre, hogy jöjjön haza Krisztián! Mi mást kérhetnék?” – mondta elgyötörten az asszony a Borsnak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagyobbik unokájával tartja a kapcsolatot

Berki Krisztián édesanyjának a fájdalmát csak tetézi, hogy nincs jóban mindkét menyével. Pamelával, aki Krisztián első párja volt, és akitől az első unoka, a most kilencéves Natasa Zselyke született, jó viszonyt ápolnak, a kislány rendszeresen beszél és találkozik a nagyszüleivel – írja a lap. Hozzátéve, hogy nem maradnak ki a születésnapok, a nagyobb ünnepek, mindkét fél azon dolgozik, hogy szoros családi kötelék alakuljon ki a gyermekben. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Berki Mazsi viszont nem beszél anyósával

A másik meny, Berki Mazsi azonban más kérdés. Ő ezen a karácsonyon például – Krisztián édesanyjának elmesélése szerint – fel sem vette a telefont, így az nem találkozhatott az egy éves Emma unokájával.

„Még a születésnapi ajándéka is itt van”

-Hívtam Mazsit kétszer, hogy megbeszéljük, hogy hogy legyen a karácsony, de egyszer sem vette fel a telefont és vissza sem hívott – panaszkodott Berki édesanyja. „A kislánnyal nagyon régen találkoztunk már, még a születésnapi ajándéka is itt van. Emma november ötödikén született, vagyis másfél hónappal az első születésnapja után sem láthattam” – mondta.

Korábban jó kapcsolatuk volt

Mazsi és az anyósa között a megismerkedésükkor jó kapcsolat alakult ki, Mazsi volt az, aki szorgalmazta, hogy Krisztián fűzze szorosabbra az akkor már évek óta megromlott viszonyukat és fogadja vissza a családjába az édesanyját. Ezért Júlia asszony nagyon hálás volt, az új menyének köszönhetően visszakapta a fiát, sok közös programot szerveztek, épp kezdtek újra úgy élni, mint egy igazi család, amikor megtörtént a tragédia, Berki Krisztián 2022. május 6-án meghalt. 

Berki Krisztián szülei nem tudják, miben halt meg a fiuk

A két nő között a tragédia után kezdett megromlani a viszony, Mazsi kerülte a találkozásokat, nem értettek egyet a temetés részleteiben, és még azt sem közölte az özvegy a szülőkkel, hogy pontosan miben hunyt el a fiúk. Ezt az információt egyébként a mai napig magában tartja, Krisztián szülei nem tudják, mitől állt meg a gyermekük szíve.

„Nem veszíthetem el az unokám, a gyámügyhöz fordulok”

A nagymama mostanra komoly lépésre szánta el magát: jogi úton követeli ki magának és a volt párjának, Krisztián apukájának a jogot, hogy tarthassák a kapcsolatot a kisunokájukkal.
– Azt hiszem, hogy akármennyire is fáj a szívem, ez volt az utolsó hívás részemről. Ha a menyem nem akarja velünk tartani a kapcsolatot, én nem fogok erőszakoskodni. Majd megoldjuk másként az unokám láthatását. Elmegyek a gyámügyre, és hivatalos útra terelem az ügyet. Pontosan tudom, hogy jogom van ehhez és ezzel élni is kívánok! Az a kislány a fiam vére, a vér szerinti rokonom, a gyermekem egy darabkája. Nem engedhetem meg, hogy őt is elveszítsem.

Ezt kérte Mazsitól

„Mazsi azt mondta korábban, hogy majd… De azóta sem kaptam meg, pedig ez egy szép karácsonyi ajándék lett volna. Ez nem ékszer, az értékét az adja, hogy a fiam csuklóján volt nap mint nap. Egyébként sosem kértem semmit sem Krisztiántól, sem Mazsitól. Emlékszem, a fiam még mondta is évekkel ezelőtt Natinak, hogy képzelje el, a mama olyan, hogy sosem kér semmit, még tőle sem” – mondta a nő korábban a Blikknek.

A síremlék kérdése

“És tényleg így volt. Igaz, Krisztián gyakran meglepett valamivel, de ezek nem pénzben mérhető dolgok. Mazsitól is csak azt kértem, hogy egyeztessünk a fiam síremlékéről. Legutóbb azt mondta, tavasszal kész lesz. Mondtam, hogy szóljon, mert mi is beszállunk anyagilag, de azóta semmi hír. Szomorú időszak ez, és csak azt remélem, hogy hamarosan átölelhetem a két imádott unokámat, mert nekem csak ennyi maradt Krisztiánból.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Berki Krisztián – youtube.com