A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. újra elkészíti a vasárnapi 38. Forma-1-es Magyar Nagydíjon győztes Max Verstappen összetört trófeáját.

Fontos szempont az országimázs

Simon Attila, a cég vezérigazgatója az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában elmondta, sajnálattal vették tudomásul, hogy ez lett a kupa sorsa, de mivel meglátása szerint a Herendinek a magyar országimázsépítésben is fontos szerepe van, pótolni fogják a serleget. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újra elkészítik

„A csapatok majd eldöntik, ki volt a hibás, de mi vállaljuk az örömteli és nehéz terhet, és újra elkészítjük” – fogalmazott a vezérigazgató az idén 19. századi, keleties mintázatot idéző trófeával kapcsolatban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Minden alkotásukra örökös pótlási garanciát vállalnak

Simon Attila kiemelte, minden alkotásukra örökös pótlási garanciát vállalnak, emiatt a mintatárban a Magyar Nagydíj serlegeinek másodpéldánya is ott van. A vázatest gyártása már el is kezdődött, így az eredetileg hat hónapos elkészítési folyamat most rövidebb lesz, és a Red Bull kétszeres világbajnoka pár hét múlva megkaphatja a kupát.

Lando Norris törte össze

Ahogy arról Budapestkörnyéke.hu is írt, mégsem lehetett önfeledt a címvédő boldogsága, ugyanis a dobogón a második helyezett brit Lando Norris úgy bontotta ki a pezsgőjét, hogy közben megütötte azt a herendi porcelánt, amelyet a holland kapott az első helyéért és letörte a talpát.

Megbillent és a földre zuhant

A McLaren versenyzőjének már a Forma-1 előtt szokása volt, hogy az üveg földhöz ütésével indít pezsgőszökőkutat. Az esetről készült felvétel már meg is jelent a közösségi oldalakon, melyen jól látszik, hogy miután az 1. helyezett dobogójához csapta az üveget, a porcelán megbillent, majd a földre zuhant.

Alábbhagyott a jókedv

A felvételek alapján úgy tűnt, a több millió forintos exkluzív díj sérülését látva a világbajnoki címvédő jókedve is valamelyest alábbhagyott – fogalmazott a sportal.hu.

Elnézést kértek

A McLaren csapata később hivatalos Twitter-oldalán elnézést kért az összetört Herendiért a Red Bulltól és Max Verstappentől.

15 milliót ért

A Magyar Nagydíj trófeáit a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. készítette. Az összetört díj értéke nagyjából 40 000 euró, vagyis mintegy 15 millió forint.

Harminc ember féléves munkája

Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra igazgatója a versenyhétvége előtt a Hungaroring weboldalán elmondta, hogy a Magyar Nagydíj egyedi trófeáinak előállítása rendkívül hosszadalmas folyamat: „a három trófea és a konstruktőri tál elkészülése a massza megformázásától az utolsó égetésig hat hónap alatt készült el, és harminc ember keze munkáját hordozza.”

Helikopterrel a Hungaroringre

A Budapestkörnyéke.hu írt arról, hogy szombat után vasárnap is óriási volt a dugó az M3-as autópályán, araszoltak az autók a 38. Magyar Nagydíj helyszínére. Nem mindenkinek volt ennyire időigényes az eljutás a pályára, ugyanis több cég kínált helikopteres utazást a fővárosból a Hungaroringre. Aki igénybe akarta venni a szolgáltatást, annak jó mélyen bele kellett nyúlnia a pénztárcájába.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás