Meghalt egy ember lakástűzben pénteken Szigetszentmiklóson. Ezen a héten ez már a hatodik halálos épülettűz volt.

Péntek délután

Péntek délután fél ötkor érkezett a katasztrófavédelemhez jelzés arról, hogy kigyulladt egy társasház egyik lakása Szigetszentmiklóson, a Váci Mihály utcában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Második emeleti lakás

Egy négyszintes társasház második emeleti lakásának hálószobájában keletkezett tűz. Az égő hálószobában egy holttestet találtak a tűzoltók.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A többieknek el kellett hagyni az épületet

A társasházban lakókat átmenetileg kikísérték az épületből, összesen nyolc ember hagyta el az ingatlant.

Gyorsan dolgoztak a tűzoltók

A tűzoltók fél óra alatt megfékezték a lángokat, az épület átszellőztetése után mindenki hazatérhetett.

Mentők is érkeztek

Tűz keletkezett egy családi házban, Kondoroson, a Hősök útján. Bútorok és más berendezési tárgyak égtek az egyik szobában.

Csütörtökön is volt egy halálos lakástűz

A hét negyedik napján már az ötödik halálos lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat. Csütörtök hajnalban fél három körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy nyolcvan négyzetméteres családi ház Siklóson a Váralja utcában.

Budapesten volt a legtöbb lakástűz

BudapestKörnyéke.hu még október elején írta meg, hogy az Országos  Katasztrófavédelmi Főigazgatóság összegezte, az év első 9 hónapjában hány lakástűz volt az országban. Több nagy város mellett Józsefváros is azon helyek közé tartozik, ahol a legtöbbször kellett lakástűznél beavatkoznia a tűzoltóknak.

Több, mint 5 ezer eset

A katasztrófavédelem összesítése szerint az év harmadik negyedévében kevesebb lakástűz volt, mint az első és második negyedévben. Az év első kilenc hónapjában így is összesen 5176 otthonban csaptak fel a lángok. 

Halálesetek száma

Idén már több mint 50 ember vesztette életét lakástűzben, ebből csak az elmúlt negyedévben hatan. Budapesten, Nagymaroson, Győrött, Debrecenben, Nagyatádon és Taranyban is holttestet találtak az oltást végző tűzoltók.

Ömlött a gáz

Több épületet is ki kellett üríteni Zalakaroson péntek este, miután egy autó kidöntött egy gázmérőórát. A kocsi a Panoráma úton döntötte ki egy apartmanház mérőóráját, ami miatt szivárogni kezdett a gáz. Az apartmanházból 14 embert, a két szomszédos épületből pedig további tíz embert kísértek biztonságos helyre a gázszivárgás elhárításáig.