Teljesítette Dobos Attila utolsó kívánságát menyasszonya, hivatalosan a felesége lett a legendás dalszerzőnek. Erzsó a Borsnak mesélte el, hogyan sikerült teljesítenie szerelme végakaratát és minderről bizonyítékot is mutatott.

Betegség miatt nem történt meg

A Bors ír arról, hogy Dobos Attila többször is megkérte kedvese Erzsó kezét még életében, aki minden alkalommal boldogan mondott igent kedvesének, de sajnos az esküvőre végül betegsége miatt már nem kerülhetett sor.

Össze akartak házasodni

Ahogy azt a Budapestkörnyéke.hu is megírta Dobos Attila 4. házassága után ismerkedett meg a szintén özvegy Hatvaniné Erzsóval, aki kezdetben a zenész ápolója volt, ám a 20 év korkülönbség ellenére is a kapcsolatuk átalakult. Kettejüknek közel 4 év jutott, a pár már az esküvőt tervezgette, ám végül az élet alakította a szálakat, hiszen Dobos Attila januárban elhunyt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Attila azt akarta, hogy Erzsó vegye fel a nevét

“Sajnos, a koronavírus miatt többször el kellett halasztanunk az esküvőt, de idén bíztunk benne, hogy végre kimondjuk a boldogító igent. Azt akarta, vegyem fel a nevét, hogy mindenki tudja, összetartozunk” – mondta korábban a Borsnak Erzsó.

Felvétel van róla  

Itt van nálam az a hanganyag a régi telefonomon, amin megkéri a Drágám a kezemet és én természetesen igent mondok. Reméltem, hogy ez elég bizonyíték lesz arra, hogy Tóth Mihály tiszteletes úrtól megkapjam az áldást – mesélte az ügyintézés folyamatát Erzsó.

A lelkész is meghallgatta a felvételt  

A lelkész a felvétel alapján megbizonyosodott arról, hogy valóban kimondták egymásnak fogadalmukat a szerelmesek, majd közötlte: megkaphatják az isteni áldást, mint férj és feleség, ami 2020. december 30-tól a zeneszerző haláláig érvényesen köti őket össze.

Vége a várakozásnak

Pár hónap várakozás után el is jött a nagy nap, Erzsó asszony a napokban megkapta a dokumentumokat.

Kapcsolódó:

Fogorvos diplomát szerzett

Dobos Attila 1941. április 27-én látta meg a napvilágot és már a húszas éveire befutott énekes lett, miközben fogorvos diplomát is szerzett. A táncdalfesztiválok egyik elsőszámú kedvencévé vált, 1968-ban pedig már saját válogatás lemeze is megjelent.

Mary Zsuzsi férje volt

Gyakran lépett színpadra feleségével, Mary Zsuzsival, akivel 1965-ben házasodtak össze és öt évig voltak együtt. Angéla lányuk Németországban született meg. Amikor külföldre települt át, a rádióadók a dalainak sugárzását abbahagyták, a lemezét betiltották, és a boltokból megsemmisítés céljából visszavonták.

1985-ben tért vissza Magyarországra

Később visszatért Magyarországra, 1985-ben jelent meg második lemeze Dobos Attila új dalai címmel. 1991-ben jelent meg korlátozott példányszámban Az ember tragédiája című operája.Negyedik felesége a nála 34 évvel fiatalabb Éva, akitől három gyermeke született: Mimi, Attila és Mercédesz.

Rengeteg slágert írt

Több dal is megőrzi emlékét: Mama, Kövek a vízparton, Isten véled édes Piroskám, Nyári zápor, Albérlet az emeleten, Annyi ember él a Földön, Minden ember boldog akar lenni, Annál az első ügyetlen csóknál… A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dobos Attila – Forrás: Facebook