Demonstráció miatt péntek délután és este a Hősök tere-Andrássy út-József Attila utca-Széchenyi István tér útvonalon korlátozásokra kell számítani, amelyek a közösségi közlekedést is érintik – hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Már reggelt is sztrájkoltak

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta országszerte élőlánccal, flashmobbal állnak ki a tanárok jogaiért, péntek reggel elindult az országos pedagógussztrájk. Nemcsak a fővárosban, hanem az agglomeráció több településén is utcára vonultak a pedagógusok, szülők és diákok. Délután pedig Hősök terére vonulnak a tiltakozók.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt közölte a BKK

A BKK friss közleménye szerint előreláthatólag 17 óra és 18.15 között szakaszosan és időszakosan lezárják a gépjárműforgalom elől az Andrássy utat, a József Attila utcát és a Széchenyi István teret.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Módosul járatok

A 105-ös és a 178-as buszok várhatóan 16.50 és 18.15 között módosított útvonalon, az Andrássy út helyett a Bajcsy-Zsilinszky út-Podmaniczky utca útvonalon járnak. Előreláthatólag 18 és 20 óra között (a József Attila utca és a Széchenyi István tér lezárásakor) a buszok a Kossuth Lajos utca-Astoria-Károly körút útvonalon járnak – írták.

Lezárás

A Dózsa György út Szondi utca és Benczúr utca közötti szakaszának lezárásakor – előreláthatólag 16.50 és 17.20 között – az érintett járatok terelve közlekednek: a 20E autóbusz a Dózsa György út helyett az Ajtósi Dürer sor-Hungária körút útvonalon; a 30-as, a 30A, a 230-as busz és a 79M trolibusz a Dózsa György út helyett a Városligeten keresztül, a Zichy Mihály út-Hermina út-Állatkerti körút útvonalon; a 75-ös trolibusz az Ajtósi Dürer sor-Hermina út-Állatkerti körút útvonalon jár.

Rendőrök irányítják majd a forgalmat

A tüntetés idején a keresztirányú forgalmat a rendőrség szabályozza, ezért az M3-as metrópótló busz, a 4-es és a 6-os villamosok, a 9-es, a 15-ös, a 115-ös autóbuszok, a 70-es, a 72M, a 73-as, a 76-os és a 78-as trolibuszok közlekedésében is lehetnek fennakadások – közölte a BKK.

Egy éve kérik a kormánytól

Pontosan egy évvel ezelőtt fogalmazták meg sztrájkköveteléseiket a pedagógus-szakszervezetek. Igaz, a közoktatás azóta már a Belügyminisztériumhoz tartozik, a pedagógusok és az oktatás helyzete azóta sem sokat változott.

Országos megmozdulások

Péntekre újabb országos pedagógussztrájkot hirdettek, emellett élőláncos demonstrációkat terveznek több vidéki helyszínen és a fővárosban, délutánra pedig a diákok kezdeményezésére tüntetés indul a Hősök teréről az oktatást irányító Belügyminisztériumhoz.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Hősök tere