A 4 éves Valentina nemrég még élet és halál között lebegett, miután pár nappal ezelőtt vonatbalesetet szenvedett, amiben édesanyja és testvére is életét vesztette. A kislány a tragédia óta csodával határos módon már magához tért és beszélt az édesapjával.

Így történt a baleset

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportál beszámolt róla, egy 33 éves édesanya autójával 2022. november 17-én Sásdon egy Pécsről Dombóvárra tartó személyvonattal ütközött össze, a jármű pedig 200 méteren keresztül vonszolta magával a gépkocsit. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Súlyos sérülései vannak

A tragikus vonatbaleset sérültjeit feszítővágóval kellett kiszedni a roncsból, és kiderült, hogy a nő áthajtott a piros fényjelzésen, miközben az autóban ott ült két gyermeke is, akik közül az egyik az anyával együtt életét vesztette. A másik kicsi, az alig 4 éves Valentina súlyos sérülésekkel kórházba került. A gyermek állapota nemrég stabilizálódott, sőt, Valentina magához tért, édesapjától pedig kért egy banánt, amiről a helyi polgármester is beszámolt – írja a Blikk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Felépülhet a kislány

Az édesapa tájékoztatása alapján kiderült, hogy a kislány jól van, beszélt is az édesapjával. Az orvosok tájékoztatása szerint minden remény megvan a felépülésére – nyilatkozta Jusztinger János polgármester a Tényeknek.

Megszólalt a nagymama

A szörnyű tragédia után megszólalt az elhunyt Erika édesanyja, aki a Tényeknek beszélt a borzalomról. „Nem igaz, hogy ez megtörtént. Az én kis Jázminkám meg a kislánya…” – mondta sírva a riportban a nagymama. A nagymama arról is beszélt, hogy a lánya a két kislányát vitte haza az óvodából, amikor a tragédia történt.

Pár hetes a legkisebb gyerek

A családtagok a tragédia hallatán sokkos állapotba kerültek, ugyanis Erikának, az elhunyt áldozatnak összesen hat gyermeke volt, a legkisebb pedig alig múlt pár hetes. A félárván maradt gyermekeknek a sásdi önkormányzat segít, gyűjtést szerveznek nekik. A közösségi médiában feltüntetett számlaszámra várják az adományokat.

Adománygyűjtést szerveznek

A Baranya megyei település polgármestere adománygyűjtést szervezett.  „Öt kisgyermek, köztük egy újszülött maradt félárván, azt gondolom, hogy a hosszútávú segítségnek a pénzadomány a legjobb módja. Amennyiben segíteni szeretnének, azt az alábbi számlaszámra utalással tehetik meg: OTP Bank 11773315-02262264 számlatulajdonos: Iordache Emília Erika” – írta a település első embere.

Itt történt a baleset:

Forrás: Herke József

Gyertyagyújtás

A polgármester arra kért minden helyi lakost, hogy szombaton délután gyertyagyújtással imádkozzanak a családért. „Erikára és Jázminra ma délután 16.30-kor csendes gyertyagyújtással emlékezünk a Hörnyékre vezető járdánál” – írta.

Működött a fénysorompó

„A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. Az ütközés következtében a vonat első kocsija egyik tengelyével kisiklott. A vonaton senki sem sérült meg” – tudatta a MÁV. Az elhunyt nő ismerősei azonban kételkednek, szerintük az édesanya biztosan nem hajtott volna, ha látja a tilos jelzést.

Sokan áthajtanak a piroson

A helyiek szerint belátható ez az útszakasz, ám előfordul, hogy a piros jelzés ellenére is átmennek a kocsik. „Vasárnap a szemem előtt, ebben az átjáróban hajtott át kettő autó a piros jelzésnél” – írta egy helyi férfi a közösségi médiában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: MÁV