A kiköltözők nagy kedvence Dunakeszi, Biatorbágy és Budakeszi. A koronavírus-járvány hatására ezeken a településeken egyáltalán nem csökkent az ingatlanok ára. A családi házak négyzetméterára ezen a három kedvelt településen drágább, mint a budapesti családi házak átlagára. Járvány ide, vagy oda, dübörög az agglomerációban az ingatlanpiac.

A családi házak árai emelkedőben

Ha valaki Budapesten szeretne családi házat vásárolni, elég mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mégsem a fővárosban a legmagasabbak a családi házak kínálati árai. Az ingatlannet.hu elemzéséből kiderül, hogy a kiköltözők három nagy kedvenc településén: Dunakeszin, Biatorbágyon és Budakeszin miként alakultak az árak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Budapesti családi házak ára

2020 első időszakában Budapesten egy családi házat átlagosan 550 ezer Ft/m2-ért kínáltak eladásra a vásárlóknak. Márciusban a járványhelyzet beköszöntével viszont a vártak ellenére nemigen változtak az átlagos négyzetméter árak. Most pedig így egy év elteltével, minimális drágulás után, mintegy átlag 590 ezer Ft/m2-ért lehetett családi házat vásárolni a fővárosban.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Emelkedő árak az agglomerációban

Biatorbágy drágább a fővárosnál

Budapesttel ellentétben Biatorbágyon és Dunakeszin a családi házak árai igen változatos évet tudhatnak maguk mögött. A tavalyi év első hónapjában Biatorbágyon egy házat átlagosan 345 ezer Ft/m2-es áron lehetett kapni. A pandémia első, második és harmadik hulláma alatt ez a szám hónapról hónapra folyamatosan emelkedett, melynek következtében idén márciusban már a 660 ezer forintos négyzetméter árat is megütötte. TUDSZ ERRŐL? Tovább épülhetnek a lakóparkok Biatorbágyon, a polgármester most hatalmas lakóövezet fejlesztésről beszélt

Budakeszi is megelőzi Budapest átlagárait

Hasonlóan alakult Budakeszi ingatlanpiaca is árak szempontjából. Itt egy családi házat 2020 januárjában 492 ezer Ft/m2-es átlagáron kínáltak eladásra a tulajdonosok, majd egy év elteltével 2021 márciusában, 732 ezer Ft/m2-t kértek el. EZT IS OLVASD EL: „Budapest szétterült mint egy tehénlepény” – mondta Pokorni Zoltán, aki azt szeretné, ha az emberek busszal járnának az agglomerációból a városba

Dunakeszin is kúsznak felfelé az árak

A Dunakeszin eladásra kínált családi házak árai is emelkedtek a járvány mindhárom hulláma alatt. Itt több mint egy éves periódus alatt átlagosan mintegy 118 ezer forinttal drágultak négyzetméterenként a családi házak kínálati árai. Ennek következtében pedig idén márciusban ugyanolyan kínálati áron kerültek a piacra, mint a budapesti társaik. EZ IS ÉRDEKELHET: Szuper ötlettel álltak elő Dunakeszin, végre a lakótelepen élőkre is gondoltak

Stagnálnak a téglalakások árai

Az Ingatlannet.hu statisztikai adatait tekintve Budapesten egy családi házhoz sokkal alacsonyabb áron lehet hozzájutni, mint egy téglalakáshoz. A fővárosban egy téglaépítésű lakás 2020 első negyedévében átlagosan 822 ezer Ft/m² volt. Az elkövetkezendő időszakban a koronavírus sem igen befolyásolta a kínálti árak, így idén márciusban szinte közel azonos 850 ezer Ft/m2-es áron lehetett Budapesten lakást vásárolni.

Budakeszin és Dunakeszin sem drágult

Csakúgy, mint a budapesti lakásárak esetében, a környező települések téglalakásai sem kifejezetten drágultak tavaly óta. Sőt, Budakeszin és Dunakeszin 2021 márciusában téglalakást azonos 640 ezer Ft/m2-es átlagáron lehetett megvásárolni.

Biatorbágyon a lakásárak is emelkedtek

Biatorbágy lakásárai igen mozgalmasan alakultak tavaly január óta, mikor is egy lakást átlagosan 636 ezer Ft/m2-ért lehetett megkapni. Ezután hol drasztikusan emelkedtek, hol drasztikusan csökkentek az ingatlanok árai a koronavírus hatására. Végül idén márciusban a pandémia harmadik hulláma alatt egy biatorbágyi téglalakást átlagosan 732 ezer Ft/m2-ért kínáltak a tulajdonosok. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lakópark Biatorbágyon – Fotó: BPK