Főváros Kormányhivatala folyamatos fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket tart a Ryanair jegyértékesítési gyakorlatával kapcsolatban, hogy megvédje az utasok jogait az esetleges visszaélésekkel szemben.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint azt ellenőrzik, hogy a légitársaság az Olaszországra vonatkozó ki- és beutazási tilalmat betartja-e, és nem értékesít-e repülőjegyeket az intézkedés idejére.

Az esetleges szabálytalanságokat vagy panaszokat a hivatal kivizsgálja, és rendelkezik a visszatartó erejű büntetésről – olvasható a közleményben.

A Budapest Airport kedden azt közölte, hogy a Ryanair az olasz főváros mellett Bariba, Cagliariba, Cataniába, Milánóba, Nápolyba, Palermóba, Pisába, és Trevisóba sem indít már járatokat.

Balhés Ryanair

Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk, hat órán keresztül vesztegelt Ferihegyen a Ryanair Kanári-szigetekre tartó járata. Az utasok nem szállhattak le és vizet is csak pénzért kaptak. A Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető Sára Botond szerint 150-200 millió forintos bírságra számíthat a Ryanair, a büntetéssel érzékeny veszteség éri a céget, az utasok pedig sok pénzt kapnak majd.

Korábban is baj volt a Ryanairrel

Életük legrémesebb repülésén vannak túl azok a magyarok, akik a Ryanairrel utaztak Budapestről Edinburgh-be. A pánikról először egy 27 éves skót férfi számolt be a The Scottish Sunnak. Azt mondta, ez volt a „pokol járata”, mert többen rosszul lettek egy 17 éves lányt pedig újra kellett éleszteni. A repülőgépen több magyar is utazott, egyikük, Markovics Attila először egy pánikoló és zokogó stewardessre kapta fel a fejét. A BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt a Ryanairen történt esetről.

„Annyit láttam, hogy kétségbeesve rohangál a személyzet, lefektetnek valakit a székek közé, majd elkezdik újraéleszteni. Viszont a hatalmas turbulencia miatt mindenkinek vissza kellett ülnie a székébe, visszacsatolták a lányt is. Ekkor újabb ember lett rosszul, őt oxigénpalackra” – számolt be a Skóciában élő Attila.

Kiemelt kép: illusztráció