Nagy Ferót a gratulációk mellett negatív kritikák is érték a március 15-én kapott Kossuth-díja miatt. Az állami elismerésről az agglomerációban, Őrbottyánban élő Feró azt nyilatkozta, hogy megérdemelte, de hozzátette: nem számított ilyen állami kitüntetésre.

Kossuth-díj és a kritikák

Ahogy azt az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, Nagy Feró Kossuth-díjat kapott március 15-én. Az énekes a gratulációk mellett nem úszta meg a negatív kritikákat sem. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiáll a kormány mellett

Feró az ATV-nek arról beszélt, maga sem gondolta volna, hogy egyszer ilyen rangos kitüntetése lesz. Azt is megkérdezték tőle, mit szól ahhoz, hogy sokan azt mondják, azért kapta ezt a díjat, mert nyíltan kiáll a kormány mellett.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közös szimpátia

Feró így válaszolt: „Ha ez nem lenne benne, akkor nem mondanék igazat. Szerintem csak benne van. Hát, én se adnék díjat olyannak, aki egyfolytában fegyvereket fog rám és megerőszakol. Én se adnék. Biztos van valami közös szimpátia” – mondta az énekes, majd hozzátette: „Ha tíz olyan dalt írtam, amit az egész ország ismer, akkor hadd legyek már rá büszke.”

Nagy Feró és Orbán Viktor legendás éneklése

Örömöt okoz az embereknek

A Beatrice frontembere azt is elmondta, hogy ebben a díjban benne van az István királytól kezdve a Hamleten keresztül az Azok a boldog szép napokig minden. Ezt a díjat pedig szerinte arra is adják, hogy ha valaki boldogságot, örömöt szerez és hitet ad az embereknek. Nagy Feró még élvezi is a negatív hozzászólásokat, mert ez a díj azoknak szól, akik őt nem akarják elismerni és nem szeretik – mondta.

16 millió

Az énekes a díjjal járó 16 millió forintot az unokáira költi, az ő jövőjükbe szeretné fektetni. Ezzel kapcsolatban azt mondta a Blikknek, hogy neki megvan mindene, de szeretné az unokái jövőjét biztosítani. „Karácsonyra és a születésnapokra is babakötvényt vettem nekik, ez most is így lesz, csak vastagabban fog majd a toll” – árulta el nevetve Feró.

Rendes volt a nagypapa

Feró hozzátette: „Simán lehet, hogy mire ők 18 évesek lesznek, én már nem élek, de mondhatják, milyen rendes volt a nagypapa, van miből elindítani a felnőtt életüket. Ennél többet nem adhatok.” – mondta. IDE KAPCSOLÓDIK: „El kell fogadni, hogy megöregedtem” – mondta a 75. szülinapját ünneplő, koronavíruson átesett Nagy Feró, akit még Orbán Viktor is felköszöntött

Elgondolkodott

Bors szintén a negatív kritikák kapcsán faggatta Ferót, aki ezt megelőzően a Retro Rádió reggeli műsorában beszélt a kitüntetéséről. A lap azt írja, a zenész Bochkor Gáboréknak is elmondta, azelőtt sosem fordult meg a fejében, hogy a munkásságát díjjal kellene jutalmazni, hiszen ő csak a dolgát végzi. Aztán, amikor az ember megkapja az elismerést, azért elgodolkodik.

Számvetés

„Amikor megkapod, csinálsz egy számvetést, hogy tényleg? Tényleg? Én elővettem egy könyvemet, megnéztem, hogy milyen dalszövegeket írtam, és rájöttem, hogy igen, megérdemlem” – mondta nevetve a rádiós műsorban

Nem mindenkinek tetszik

Egy kérdésre válaszolva kijelentette: bár neki mindenki csak gratulál, ám hallotta, hogy az interneten vannak, akiknek nem tetszik a kitüntetése; a Kossuth-díját azoknak dörgölné az orra alá, akik pocskondiázzák, hogy a semmire kapta.

Felidegesíteni az ellenfeleket

A Borsnak így fogalmazott: „Azért kaptam meg a Kossuth-díjat, hogy felidegesítsem azokat a liberálisokat, akik ellenem vannak. Van egy számomra igen kedves mondat – bár nem én találtam ki –, Tamási Áron fogalmazott jól: ‘Az igazságot is meg lehet szokni!’” – mondta a lapnak.

Megoszlanak a vélemények

Azt is hozzátette, hallott arról, hogy a kitüntetése kapcsán megoszlanak a vélemények, de ő szándékosan nem olvas olyan kritikákat, amikhez még a nevüket sem adják az emberek. EZT IS OLVASD EL: Nagy Feró is elkapta a koronavírust: egy forgatáson derült ki a betegsége

Az emberek szeretetét érzi

„Az emberi butasággal nem lehet mit kezdeni, főleg, ha mindez óriási gyűlölettel párosul” – fogalmazott, hozzátéve: ő elsősorban az emberek szeretetét érzi. Bármerre megy, mindenki gratulál neki, olyan még nem fordult elő, hogy bárki is a szemébe mondta volna, hogy nem érdemli meg az elismerést. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nagy Feró