Jelzőlámpákkal és fekvőrendőrökkel akadályoztatná meg az övéhez hasonló tragédiákat az a kispesti családanya, aki néhány hete a kislányát és a férjét veszítette el, amikor a piacnál halálra gázolta őket egy sittet szállító teherautó. Zita szerint társadalmi összefogásra van szükség, hogy soha többé ne történjen meg az, ami az ő családjában megtörtént.

Kettős gázolás

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu beszámolt, szeptember végén Kispesten, egy sittet szállító autó halálra gázolt egy apát és lányát. A 40 éves édesapának, Józsefnek, illetve 7 esztendős kislányának, Rékának esélye sem volt a túlélésre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez a sittszállító autó gázolta halálra az apát és lányát

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megszólalt a szemtanú

A szörnyű balesetet közvetlen közelről nézte végig az elsős gyermek osztálytársa és annak édesanyja, akik a tragikus sorsú család szomszédai is egyben. a lélekszaggató jelenet örökre az elméjükbe ivódott.

A helyszínen szembesült a tragédiával

A gyermek édesanyja a történtek után munkából jött haza busszal, ami a baleset helyszínén rakta le. Amikor meglátta a kis Réka iskolatáskáját, sokkot kapott. A rendőrök már nem engedték oda a letakart holttestekhez, mentőautóba ültették.

A zebrán indultak el

A tragédia másnapján, a helyszínelés nyomaiból az látszott, hogy apa és lánya a piac oldaláról még a zebrán indultak el, hogy átkeljenek az egyirányú, kétsávos úton, ahol csak bal oldalról jöhettek a járművek, ám az ütközés pillanatában már nem az átkelőn álltak.

Helyszíni felvétel

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Megelőzhető lett volna a tragédia?

A 40 éves József éppen az iskolából vitte haza a hétéves kislányát, Rékát, amikor megtörtént a tragédia. A gyászoló édesanya a napokban a Facebookon írt a balesetről. Zita szerint a tragédia megelőzhető lett volna, „Fogjunk össze, tegyünk azért, hogy vége legyen a sorozatos baleseteknek. Mint kispestiek, tudjuk, hogy nem ez az egy „halálzebra” van a kerületben, illetve országszerte. Sorolhatnánk hosszasan. Indítványozzuk, hogy ahol csak lehet, legyen lámpa, fekvőrendőr, bármi, ami csökkentheti, vagy megszüntetheti a balesetek számát!”.

„Vannak még emberek”

A szeretteit gyászoló asszony azt írta, nagyon sokan biztosították őt az együttérzésükről. „Adott némi reményt, hitet és bizonyosságot arról, hogy ezen a Föld nevű bolygón vannak még emberek! Emberek, akik rendelkeznek érzelmi intelligenciával, empátiával, érdektelenül segítséget ajánlva. Van családi és baráti hátterünk egyaránt, és igen, van még egy nagyobb lányom”.

Legnagyobb vágya

„A legnagyobb vágyam, hogy visszakaphassam őket, de sajnos tudjuk, ez teljesíthetetlen! A történtek után teljesen átértékelődött bennem minden!” – írta a gyászoló nő.

“Többet ne történhessen meg”

“Mindenki tudja, érzi, hogy egy felgyorsult, rohanó, agresszív világot élünk! Figyeljünk oda és vigyázzunk egymásra! Értve ezalatt mindenkit és minden közlekedés formáját (gyalogos, biciklis, rolleres, motorost, autós) Rohanunk, mert időre megyünk? De megéri? Mi történhet, ha nem rohanunk? Elkésünk. Tudom vannak helyzetek, amikor tényleg fontos időben érkezni az úti célra, de akkor inkább induljunk el korábban, ne rohanjunk! Legyen az a cél, hogy haza érjünk minden nap!! Bennem egy cél, egy indítványozás fogalmazódott meg, amiben kérnék segítséget, támogatást! „Többet ne történhessen meg!!” – zárta bejegyzését a szeretteit elveszítő asszony. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem ismerte el a felelősségért

A 29 éves gázolót csütörtökön hallgatták ki. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a bűncselekményt nem ismerte el, és a gyanúsítás ellen is panasszal élt. A férfi azt is elmondta a rendőrségen, hogy átérzi a család fájdalmát. Halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu