Novák Katalin motorral érkezett a budapesti Városligetbe, ahol az V. Budapesti Demográfiai Csúcs kísérőrendezvényeként egész napos családi programra várták az érdeklődőket. Itt indította el a köztársasági elnök a gyerekek kismotoros felvonulását szombaton.

A férje vezetett

„Mi már motoron” – ezzel a felütéssel posztolt egy képet Novák Katalin a Facebook-oldalára szombaton délelőtt. A fotón a férjével látható, amint egy kétkerekűn hajtanak Budapesten. Úton a Városligetbe. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Köztársasági elnök a motoron

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fesztelen száguldozás

A következő képek már a kismotoros felvonuláson készültek. A legszelídebb motorosok láthatóan jól érezték magukat az eseményen, fesztelenül „száguldoztak” egy jót a Városligetben.

Fotón a „vadmotorosok”

Egy nap, ami csak az övék

Magyarországon a fröccsöntött kismotor a legnagyobb számban eladott jármű, szinte minden kisgyereknek van, innen jött az ötlet, hogy lehetne egy nap, amely csak a „legszelídebb motorosoké” – mondta az államfő a kismotorosok felvonulásán, amelyet dudaszóval indított el.

Ez volt az útvonal

A városligeti családi napon a motoros gyerekek az állatkerttől indulva a Fővárosi Nagycirkusz és a Széchenyi Fürdő előtt haladnak végig, majd átmennek a Kós Károly sétányon, egészen a Vajdahunyad váráig, ahol egész napos program várja a családokat.

Családi program

A gyerekkoncertek mellett volt bűvészshow, gyerekszínházi és bábszínházi előadás, cirkuszi produkció a Vajdahunyad vára előtt, a Mezőgazdasági Múzeumban pedig egész napos mini filmfesztivállal készültek a szervezők. Itt a többi között olyan klasszikus alkotásokat nézhettek meg az érdeklődők, mint a Lúdas Matyi, a János vitéz, az Égigérő fű, a Szaffi vagy a Szeleburdi család. A vár mögött felállított nagyszínpadon este koncertet ad Pápai Joci és a Bikini.

Novák Katalin hívta életre

A Budapesti Demográfiai Csúcs a demográfiai kérdések legjelentősebb nemzetközi stratégiai fóruma 2015 óta, melyet Novák Katalin álmodott meg és nyitott meg idén is. A kétnapos konferencián négy kontinensről érkezett mintegy 60 állam- és kormányfő, egyházi vezető, médiaszemélyiség, gondolkodó, civil szervezeti vezető osztotta meg gondolatait arról, miként teremthető biztonságos, kiszámítható jövő a családok és a következő generációk számára. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón a nap összefoglalója

Fotók: Novák Katalin köztársasági elnök Facebook-oldala