A Volánbusz a minap kiküldött utasításban közölte a szolgálati helyeken dolgozó sofőrökkel, hogy akár 100 ezer forintos bírságot is kaphat az az autóbusz-vezető szeptember 15-től, aki maszk nélküli utast enged fel a járműre.

A levélben az áll, hogy szeptember közepétől a vállalat munkatársai kötelesek kizárni azokat az utazásból, akik nem viselnek maszkot, számolt be róla az  ATV Híradó.

Ha rendőrségi ellenőrzésre kerül sor, akkor az utasok és a cégnél dolgozó kollégák is 10 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírsággal számolhatnak, amennyiben nincs rajtuk maszk.

Mint ahogyan arról a BudapestKörnyéke is beszámolt 8 ezer forintra büntetik azokat is, akik nem szabályszerűen vagy egyáltalán nem viselnek maszkot a BKK járatain.

A BudapestKörnyéke legfrissebb híreit itt olvashatod!

Mint megírtuk a Fővárosi Operatív Törzs a szociális intézményekben elrendelt látogatási és kijárási tilalom mellett a kulturális intézmények védelmét is megerősítették, a közösségi közlekedés járatain pedig mostantól pénzbüntetéssel szankcionálható, ha valaki nem vagy szabálytalanul viseli a maszkot.

EZ IS ÉRDEKELHET: Egy újpesti óvodában merült fel a koronavírus-gyanú – A szülők dönthetnek, hogy beviszik-e a gyerekeket

Most pedig a Volánbusz küldött ki egy utasítást, amiben egyértelművé teszik, hogy akár 100 ezer forintos bírságot is kaphat az az autóbusz-vezető szeptember 15-től, aki maszk nélküli utast enged fel a járműre.

Frissítés 18:55 | A Volánbusz szerda este cáfolta, hogy megbírságolnák a sofőrjeiket, azonban leszállítják a maszk nélkül utazókat szeptember 15-től a Volánbusz és a MÁV-Start járműveiről – tájékoztatta a Volánbusz szerdán az MTI-t.

Kiemelt kép: Illusztráció