Visszatéríti a MÁV a viharban elakadt utazók jegyének árát, derült ki a társaság közleményéből.

Visszatérítik a jegyek árát

A Technológiai és Ipari Minisztérium döntése alapján a pénteki viharban érintett vonatokra váltott jegyek árát a kezelési költség levonása nélkül, az utas kérésére térítik meg, ha az egy útra vagy menettérti útra szóló menetjegyének érvényessége részben vagy egészben augusztus 19-én 18 óra és 20-án 6 óra közötti időszakra esett, és a jegy részben vagy egészben a székesfehérvári (30a vonal), dél-balatoni (30), vagy az észak-balatoni (29) vasútvonalra szól (a Budapest-Kelenföld–Nagykanizsa vagy a Szabadbattyán–Tapolca szakaszokra akár részben érvényes). A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Igényt kell beadni

A visszatérítési igényt legkésőbb augusztus 31-ig lehet benyújtani a vasúti pénztárakban és az ügyfélszolgálatokon – derül ki a MÁV közleményéből.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Heves viharok

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta péntek este 18 órakor a heves vihar miatt fa dőlt a vasúti pályára Ódinnyés és Székesfehérvár között. A felsővezetéket is leszakította, illetve megrongálta, ezért átmenetileg mindkét vágányon szünetelt a vonatforgalom. 

Leszakadt vezetékek

Mintegy 50-100 méteren szakadt le a vezeték, tíz tartószerkezetet kellett cserélni, javítani. 1,5 kilométeren szabályozni és három kilométeren ellenőrizni kell a felsővezeték-rendszert.

Elnézést kértek

A Budapest-Székesfehérvár-Veszprém, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, illetve Keszthely állomások között közlekedő vonatok felármentesen vehetők igénybe további intézkedésig, visszavonásig. A vasúttársaság elnézést kért az utasoktól a jelentős korlátozások, forgalmi fennakadások és késések miatt. Korábban egyébként így tett Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár is, aki egy hosszú Facebook-bejegyzésben kért bocsánatot a történtek miatt, erről itt, a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk.

Az elhalasztott tűzijáték miatt nem közlekednek az éjszakai többletvonatok, hévek, mentesítőbuszok

Ahogyan azt portálunk is megírta az időjárásra való tekintettel az operatív törzs úgy döntött, elhalasztja a mára tervezett augusztus 20-i tűzijátékot. A MÁV ezt követően arról tájékoztatta az utasokat, hogy az elhalasztott tűzijáték miatt nem közlekednek az éjszakai többletvonatok, hévek, mentesítőbuszok.

Az előzetesen közzétettel ellentétben ma nem közlekedik
  • a Nyugati pályaudvarról – Cegléden át – Szolnokra 22:33-kor induló vonat (2698),
  • a Nyugati pályaudvarról Szegedre 23:03-kor induló vonat (17008) és
  • a Nyugati pályaudvarról Szobra 22:37-kor induló Z70-es járat (2408).

A hévek ma éjszakai közlekedése a következők szerint módosul:

  • H5-ös HÉV: a 6 perces követés helyett 10 perces
  • H6-os HÉV: 30 perces követés, de nem indítjuk Közvágóhídról a 22:05 és 23:05-ös vonatokat
  • H7-es HÉV: 10 perces követés, de Boráros térről nem indítjuk a 21:52 a 22:22 és a 22:52-kor tervezett vonatokat
  • H8-as HÉV: 30 perces követés

A Volánbusz menetrendje nem módosul

A nemzeti ünnepi rendezvényekkel kapcsolatos változások miatt a Volánbusz ünnepi, hétvégi menetrendje nem módosul, a megerősítő járatokat viszont nem indítja a társaság. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Flickr