A választási részvételüket biztosra ígérő, politikailag aktív budapesti lakosok abszolút többsége (51 százalék) gondolja úgy, hogy Karácsony Gergelyt politikai felelősség terheli a Városháza-botránnyal kapcsolatban – derül ki a Nézőpont Intézet kutatásából.

Sokan hallottak róla, de talán nem elegen

Az aktív választók négyötöde (78 százalék) igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy hallottak-e a budapesti Városháza eladása kapcsán kialakult ügyről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felelősség kérdése

Akik hallottak a botrányról, azok közül 60 százalékuk gondolja úgy, hogy Karácsony Gergelyt politikai felelősség terheli a Városháza-ügy kapcsán, míg csupán egyötödük (21 százalék) szerint nem felelős.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Kicsivel több mint a fele

A budapesti aktív szavazók több mint fele (51 százalék) a főpolgármestert felelősnek tartja a Városháza-ügyben (25 százalékuk nem).

Tarlós 7 százalékkal kapott ki

Emlékezetes, hogy Karácsony Gergelyre a budapesti szavazók éppen 51 százaléka szavazott 2019 októberében a főpolgármester választáson – írja a Nézőpont, amikor ismerteti kutatásának eredményét.

A választás pontos végeredménye

Karácsony Gergely 2019-ben valóban 51 százalékot kapott úgy, hogy az őt követő Tarlós István 44-et. Puzsér Róbert ugyanis a két nagy jelölttől elcsent 4 és fél százalékolt, sőt a bulvárhős Berki Krisztánra is fél százalék szavazott.

Grafikonon

Az intézet sajátos kommentárja

A Nézőpont a látszólag objektív kutatás eredményét egyébként az alábbi bevezetés után tette közzé: Két hónapja robbant a hír, hogy a Karácsony Gergely által vezetett főváros a 2010 előtti szocialista világ kulcsszereplőin keresztül értékesíteni próbálja a Városháza épületét. A sajtó számára szivárogtatott információkból mára kirajzolódni látszik, hogy az ügyben az egykori szocialista világ prominensei érintettek, akik mára behálózták Karácsony közvetlen környezetét. A főpolgármester a mai napig nem tisztázta helyzetét az üggyel kapcsolatban.

Módszertan

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása 2021. december 6. és 8. között 1000 fő telefonos megkérdezésével készült. A minta minden kutatás esetében reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba ± 3,16 százalék.

Karácsony pár napja ellentámadásba lendült

Karácsony Gergely továbbra sem tudja elképzelni, hogy az orosz vezetés jóváhagyása nélkül rögzíthette volna bárki a városháza eladásáról folytatott tárgyalásokat. Azt írja a közösségi oldalán: napról napra többet látunk az orosz típusú, a városvezetést célzó fideszes lejárató kampány hátteréről.

Részletes cikkünket az ügyről itt olvashatod: