Az oroszokat sejti a Városháza elleni támadások mögött Karácsony Gergely. A főpolgármester hosszú Facebook-bejegyzésben ír arról, hogy Oroszország rendszeresen próbál titkosszolgálati dezinformációs kampányokkal beavatkozni más államok belpolitikájába.

Az oroszok már a spájzban vannak

Karácsony Gergely továbbra sem tudja elképzelni, hogy az orosz vezetés jóváhagyása nélkül rögzíthette volna bárki a városháza eladásáról folytatott tárgyalásokat. Azt írja a közösségi oldalán: napról napra többet látunk az orosz típusú, a városvezetést célzó fideszes lejárató kampány hátteréről.

A fideszes államtitkár

Erős a gyanú, hogy ezzel az újságírók és ellenzéki közéleti szereplők megfigyelésére engedélyt adó fideszes államtitkár korrupciós ügyéről, és az önkormányzatok, elsősorban Budapest kormányzati kivéreztetéséről igyekeznek elterelni a figyelmet – fogalmaz a posztban.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Nyerészkedés

Amúgy a lemondott Völner Jánossal kapcsolatban vizsgálóbizottság felállítását sürgetett. Hozzátette: vizsgálni kell azt is: “nyerészkedtek-e ezek a gazemberek”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Völner-ügyről itt írtunk részletesen

Magyar neveket említ

Visszatérve a Városháza-gate-hez a főpolgármester neveket említ, az általa rejtőzködő életűnek mondott Rahimkulov-családét. Bejegyzésében hossza sorolja a családfő Megdet Rahimkulov gazdasági ügyeit megemlítve Mészáros Lőrincet, Csányi Sándort és Semjén Zsoltot is.

Magyarázza Bajnai Gordon belekeveredését

Szóba hozza Bajnai Gordon esetét is, mármint, hogy egy üzleti tárgyalásról kiváló minőségű hangfelvétel készült. Erről azt írja: Egy évvel a választási kampány előtt, a miniszterelnökjelöltségem idején bejelentkeznek a fővárosi vagyonkezelőhöz és Bajnai Gordonhoz, hogy megvásárolnák a Városházát, amiről lesifotók és titkosszolgálati eszközökkel hangfelvételek készülnek, amelyek aztán manipuláltan, megvágva kerülnek nyilvánosságra.

Az oroszokkal fenyegeti a nem tudni kiket

Ha minderre nem az orosz vezetés előzetes jóváhagyásával került sor, akkor nagyon nem lennék annak a helyében, aki a felvételeket készítette.

Karácsony posztja az oroszokról

Hétfőn is közreadtak egy videót

Mindenről esik szó, csak épp arról nem, ami a már általam bemutatott hanganyagokon elhangzik – mondta az Anonymus-maszkos alak hétfőn közzétett videója elején, majd nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amin a Városháza-ügyben érintett, korábban fideszes üzletembernek tarott Gansperger Gyula arról beszélt, hogy külföldi nagytőkés csoportok finanszírozhatják az ellenzéket – olvasható az egész eladási ügyet kirobbantó Index keddi cikkében.

A kormánypártiaknak kedves narratíva

Mindenesetre a lap fontosnak tartja leírni, hogy a Városháza-ügyben eddig nyilvánosságra került információk szerint a fővárosi vagyonkezelőt az a Berki Zsolt kereste meg a Városháza eladásával kapcsolatban, aki – Gansperger Gyula szerint – központi szerepet játszik a fővárosnál működő jutalékos rendszerben.