Egy mögötte haladó autós felvette a szabálytalanságot, de nem ez volt a legnagyobb gondja: pechjére pont mögötte jöttek a rendőrök, akik mindent láttak.

Egyik záróvonal sem zavarta

A lenti, BpiAutósok.hu olvasója által beküldött felvételen látható BMW sofőrje a külső sávból indult. Először úgy tűnt, mintha csak sávot akarna váltani. Valójában már ezt is csak a záróvonal átlépésével tudta volna megtenni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ott nem fordulhatott volna meg

Az Andrássy úton az ellentétes forgalmi szakaszok között záróvonal található. Ez azt jelenti, hogy ott nem szabad megfordulni. A városi terepjáró sofőrje erre fittyet hányt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy autósnak le is kellett fékeznie

A szembejövő sávból több autó is érkezett. Bár a BMW sofőrje igyekezett óvatosan, lassan megfordulni, ahhoz, hogy ezt meg tudja tenni, a szembejövő sávban egy autósnak le kellett fékeznie. Valószínűleg alaposan meglepődött, hogy ott megfordult egy autós.

Ezek is érdekelhetnek!

Mögötte jött a rendőr

Közvetlenül a BMW-s mögött érkezett egy rendőr. Valószínűleg a szabálytalan manővert elkövető sofőr ezt nem észlelte, máskülönben aligha fordult volna meg a záróvonal átlépésével. A rendőr azonnal fel is kapcsolták az egyenruhások a fény- és hangjelzést a szolgálati kocsin.

Videón az eset

Ez jár záróvonal átlépéséért

A záróvonal átlépése a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértésének számít. Két büntetőpont jár érte, a rendőrök pedig 30 ezer forintos pénzbüntetést szabhatnak ki.

Nem érdemes kockáztatni

A fenti manőver rendkívül balesetveszélyes. A szemből jövő autósok nem számíthatnak arra, hogy valaki a záróvonal átlépésével megfordul. Ha megindul a forgalom, még ha az első autós le is tud fékezni, könnyen lehet, hogy a mögötte érkező hátulról belerongyol, mivel sokan nem tartanak kellő követési távolságot.

A magasból is figyelik a rendőrök a szabálytalankodókat

Többször is beszámoltunk már arról, hogy a rendőrök újabban drónokkal is figyelik a közlekedőket. A levegőből rengeteg szabálytalanságot ki tudnak szűrni, a záróvonal átlépése is ezek közé tartozik. A drónokról látszik az is, ha valaki nem köti be a biztonsági övét, vagy kézben tartott mobiltelefont használ vezetés közben.

Ezt kérik a rendőrök

A rendőrök arra kérik az autósokat, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat. Az útburkolati felfestések azt a célt szolgálják, hogy mindenki biztonságosan tudjon eljutni úticéljához. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: BpiAutósok.hu videójából