Július 23-án, szombat délután rendezik meg a Budapest Pride rendezvényt. A felvonulás a Dráva utca és a Népfürdő utca kereszteződésétől indul, majd az alsó rakparton haladva a Garibaldi utcán át éri el a Szabadság teret. A rendezvény útvonalát lezárják a közúti forgalom elől.

Közúti közlekedési változások

Július 23-án, szombaton 13:00-tól lezárják a Népfürdő utca és a Dráva utca kereszteződését, a Carl Lutz rakpartot, az id. Antall József rakpartot, a Garibaldi utcát, a Nádor utcát a Garibaldi utca és a Zoltán utca között, valamint a Zoltán utcát. Várhatóan 15:00 és 16:30 között lezárják a Margit hídon a szélső sávokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közösségi közlekedési változások

Július 23-án, szombaton 15:30-tól várhatóan 17:30-ig:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

  • A 15-ös és a 115-ös busz a Boráros tér felé nem érinti a Széchenyi utca, a Zrínyi utca és a Dorottya utca (Vörösmarty tér) megállókat, a buszok a Bajcsy-Zsilinszky úton közlekednek.
  • A 2-es és a 2M villamos a Közvágóhídtól, illetve a Keleti pályaudvartól csak az Eötvös térig visz utasokat.

Az utazás megtervezése

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével, írja honlapján a BKK.

Több fontos dolgot is közölt a napokban a BKK

Amint azt a BudapesKörnyéke.hu is megírta pályakarbantartás miatt pótlóbusz jár az 59-es és 59A villamos helyett szombattól augusztus 2-ig.

Így fok közlekedni

Az 59-es villamospótló ebben az időszakban a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér (Gazdagréti tér) között közlekedik. A Széll Kálmán tér és a Szent János Kórház közötti szakaszon az 56-os, 56A, 61-es villamos, vagy az 5-ös, 22-es, 22A, 91-es, 155-ös, 156-os, 222-es autóbuszjárat vehető igénybe. 

A 8E budai szakaszán első ajtós felszállás lesz

Csak az első ajtón lehet felszállni hétvégente a 8Ejelzésű  autóbuszok budai, Döbrentei tér és Kelenföld vasútállomás közötti szakaszán szombattól – közölte a BKK.

Fel kell mutatni a jegyeket

A vállalat azt írta, hogy a Nyírpalota út és a Kelenföld vasútállomás között közlekedő 8E jelzésű buszok esetében a Döbrentei tér az első megálló, ahol a járművezetőnek fel kell mutatni a jegyeket, bérleteket.

Az érintett megállók

Újpalota felé Kelenföld vasútállomástól a Döbrentei térig csak az első, onnantól – a Március 15. tér és az újpalotai végállomás között – az összes ajtón fel lehet szállni – tették hozzá.

Ez is érdekelhet:

Káosz: magyar utasokat hagyott az egyik angliai reptéren a WizzAir – “Több mint 24 órája vagyunk itt, 40 órája vagyok ébren, és még most sincs repülőgép.”

Jogosulatlan utasok kiszűrése

Jelezték, hogy az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, illetve jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete is. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét – tették hozzá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció