Pályakarbantartás miatt pótlóbusz jár az 59-es és 59A villamos helyett szombattól augusztus 2-ig – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán.

Így fok közlekedni

Az 59-es villamospótló ebben az időszakban a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér (Gazdagréti tér) között közlekedik. A Széll Kálmán tér és a Szent János Kórház közötti szakaszon az 56-os, 56A, 61-es villamos, vagy az 5-ös, 22-es, 22A, 91-es, 155-ös, 156-os, 222-es autóbuszjárat vehető igénybe. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt közölte a BKK

“A pótlóbuszról történő átszállás esetén a pótlóbuszon kezelt jeggyel lehet tovább utazni ezen a szakaszon” – írta a BKK.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ez is érdekelhet:

Hőség: Ivókutakkal és a strandok hosszabb nyitvatartásával is segít a főváros

A 8E budai szakaszán első ajtós felszállás lesz

Csak az első ajtón lehet felszállni hétvégente a 8Ejelzésű  autóbuszok budai, Döbrentei tér és Kelenföld vasútállomás közötti szakaszán szombattól – közölte a BKK.

Fel kell mutatni a jegyeket

A vállalat azt írta, hogy a Nyírpalota út és a Kelenföld vasútállomás között közlekedő 8E jelzésű buszok esetében a Döbrentei tér az első megálló, ahol a járművezetőnek fel kell mutatni a jegyeket, bérleteket.

Az érintett megállók

Újpalota felé Kelenföld vasútállomástól a Döbrentei térig csak az első, onnantól – a Március 15. tér és az újpalotai végállomás között – az összes ajtón fel lehet szállni – tették hozzá.

FRISS!

Káosz: magyar utasokat hagyott az egyik angliai reptéren a WizzAir – “Több mint 24 órája vagyunk itt, 40 órája vagyok ébren, és még most sincs repülőgép.”

Jogosulatlan utasok kiszűrése

Jelezték, hogy az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, illetve jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete is. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét – tették hozzá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció