Péntek délután az Erzsébet híd és a Szabadság híd közötti szakaszon történt a baleset. Nagy szerencséje volt a fekete audisnak, mert csak pár méterrel állt meg az áradó Dunától.

A Balesetinfó Facebook csoport saját fotóján jól látszik, hogy a fekete audis átszakította a koráltot a rakparton és a lépcsőkhöz zuhant.

A baleset pénteken történt az 5. kerületben, a Pesti alsó rakparton, az Erzsébet híd és a Szabadság híd közötti szakaszon.

A balesetnél a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. A helyszínen vannak a mentők is. A rakpart érintett szakaszán egy sávon, váltakozó irányban halad a forgalom.

Nem figyelnek a sofőrök

A hasonló baleseteket általában valamilyen vezetéstechnikai hiba okozza. Rendszerint az automata autót véletlenül rossz irányba kapcsolják, majd gázadásnál ellenkező irányban ugrik meg a kocsi.

Két évvel ezelőtt írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy Dunába csúszott egy fekete Audi személygépkocsi Szentendre közelében.

A vízben félig elmerült autót a benne tartózkodók elhagyták, személyi sérülés nem történt – tájékoztatta akkor portálunkat Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

A Dunába csúszott egy Opel Dunaharasztinál, majdnem tragédia történt

Dunaharasztiban az Alsó-Duna soron egy kék Opel a Dunába csúszott…A teljes cikkünket ide kattintva lehet elolvasni.

Nem húzták be a kéziféket, nekigurult az Audi a háznak, megsérült egy gázvezeték is

Rosszul rögzítették azt az A6-os Audit, amely Szadánál beletolatott egy ház falába és kitört egy gázvezeték csonkot…A teljes cikket ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Balesetinfó