Kórházi tűzben halt meg egy beteg még tavaly áprilisban az óbudai Margit kórházban. A rendőrök befejezték a nyomozást a 73 éves férfi halálának ügyében.

Hajnal 4-kor

Hajnalban szólalt meg a vészcsengő tavaly április 6-án a III. kerületi Szent Margit Kórházban. Egy kétszemélyes kórteremben égett a berendezés. Mindent elárasztott a füst, az érintett szintet ki kell üríteni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Érezni lehetett a füstszagot

A tűz a covid-osztályon keletkezett. Ott ahol a fertőzés szempontjából a kevésbé súlyos betegeket ápolták. A lélegeztetőgépes betegek egy szinttel feljebb voltak, ők képtelenek lettek volna elmenekülni a tűz elől. A BudaPestkörnyéke.hu beszélt egy akkori beteggel, aki elmondta: a második emeleten is lehetett érezni a füstszagot.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Egy emelettel feljebb

Megijedtünk, hiszen a szubintenzíves osztályon fekvők nem igazán tudtak mozogni, többen lélegeztőgépre voltak kötve, csak reménykedni tudtunk, hogy idáig nem érnek el a lángok. Hajnal 4 óra körül történt mindez, hatalmas volt a rohangálás, készültek arra, hogy minket is ki kell menteni

Egy ember meghalt

A lángokat rövid idő alatt sikerült eloltani, de egy 73 éves beteg súlyos égési sérüléseket szenvedett, és a kórházba szállítás után meghalt. A mentésben részt vevő egyik rendőrt enyhe füstmérgezéssel látták el.

A kiégett szoba

Emberölés

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt rendelt el nyomozást. A szobában betegként ápolt 56 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

Állítólag keresett valamit

Az eljárás során elmondta, hogy az öngyújtó fényénél kereste a telefonját, amikor hirtelen lángra kapott az ágya, és a tűz tovább terjedt a berendezésekre, valamint a mozgásképtelen betegtársa ágyára.

Az oxigén is közrejátszott

A kórházban akkor arról beszéltek a nővérék, hogy szerintük egyértelműen dohányzott valaki és mivel az ágyaknál oxigénellátás volt (csöveken érkezik minden ágyhoz az oxigén, amelyet maszkon keresztül kapnak a rászoruló betegek), ezért gyulladt be a berendezés – mesélte portálunknak az akkori beteg.

Idén is volt egy hasonló eset

Idén januárban a budapesti Szent Imre kórházban gyulladt ki a detoxikáló, itt egyértelmű, hogy egy dohányzó beteg okozta a tüzet. Ő volt az akkori tűzeset egyetlen halálos áldozata.

Így számoltunk be a tragédiáról

Címlapfotónk az olvasónk felvétele.