A Ryanair vezérigazgatója úgy véli a légitársaság már nem fog többé fillérekért repülőjegyeket árulni, köszönhető mindez az üzemanyagárak emelkedésének.

Heves szócsaták

Michael O’Leary – aki a közelmúltban heves szócsatákba keveredett a magyar kormánnyal – a BBC-nek adott interjújában kijelentette, hogy a 10 eurós jegyek korának vége van. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Emelkedés

Mint mondta, tavaly átlag 40 euró volt egy jegyár a társaságnál, ami öt éven belül 50 euróra emelkedhet majd. Ennek ellenére bízik benne, hogy az emberek ugyanolyan gyakorisággal fognak repülni majd.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem lesz egy eurós jegy

„Nincs kétségem afelől, hogy a legolcsóbb, egyeurós, 0.99 eurós vagy akár a 9.99 eurós akciós jegyeinkkel nem lehet majd találkozni az elkövetkező néhány évben” – mondta.

Kevesebb pénz marad az embereknél

Úgy gondolja, hogy ugyan az energiaválság miatt kevesebb pénz marad az emberek tárcájában, annak nem lesz egyenes következménye, hogy leállnak az utazással, csupán a legolcsóbb lehetőségeket keresik majd.

Bírság

A Ryanair egyébként a héten 300 milliós bírságot kapott Magyarországon az „extraprofitadó” áthárítása miatt, de fellebbeznek a döntés ellen, erről itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk.

Extraprofitadó

Mint megírtuk a Ryanair nagyszájú vezetője júniusban azt kérte a magyar kormánytól, hogy törölje el a légitársaságokra kivetett extraprofitadó bevezetését mert az hülyeség. Ezt követően bejelentették, hogy 10 euróval megemelik a magyar utazók számára a repülőjegyek árát. A kormány vizsgálatot indított, most 300 millió forintra, csaknem 800 ezer euróra büntette a céget az adó áthárítása miatt, a Ryanair közleményben jelezte, ha kell az uniós bíróságra viszi az ügyet.

Varga Judit jelentette be

A 300 millió forintos bírságot Varga Judit igazságügyminiszter jelentette be hétfő reggel a közösségi oldalán. Mint fogalmazott: „Június 10-én Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a Ryanair-DAC légitársasággal szemben az extraprofit-különadó áthárítása témájában.”

Kapcsolódó:

Elkaszálták a Ryanairt, 300 millió forintos bírságot kapott Magyarországon a légitársaság

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat

Hozzátette: „Szakmai irányító szervként az Igazságügyi Minisztérium végigkövette a vizsgálatot, melynek végén a fogyasztóvédelmi hatóság a mai napon jogsértést állapított meg, ugyanis a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat. A fogyasztóvédelmi bírság összege: 300 millió forint.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ryanair gép Ferihegyen – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu