A mai rohanó, teljesítményorientált világban rengeteg feladatot kell ellátnunk mind otthon, mind pedig a munkahelyen. Arról nem is beszélve, hogy több szerepben is helyt kell tudnunk állni, miközben kiváló példát kell mutatnunk a gyerekeinknek.

Ez pedig nagy terhet ró a vállunkra, így nem is meglepő, ha időnként úgy érezzük, eluralkodik rajtunk a stressz. Ilyenkor érdemes útba ejteni egy különleges hazai tájegységet, ahol kellőképpen kipihenhetjük magunkat, és olyan élményekben lehet részünk, amik testileg-lelkileg feltöltenek. 

Erre tökéletes lehetőséget kínál a Bükk-vidék, ahol festői környezetben szállhatunk meg a WoodLand Luxury vendégházban. Ez a hely igazi kincsesbánya, ugyanis a közelben rengeteg különleges látnivalóban és programban lehet részünk. Nézzük meg ezeket kicsit részletesebben!

Lillafüred

Ha ezen a különleges tájegységen járunk, akkor mindenképp megéri elmenni Lillafüredre, a Bükk-hegység lábánál fekvő településre, ami Miskolc város része. A hely egyik legmeghatározóbb vonzereje az itt található vízesés, ami minden évszakban lélegzetelállító látványt nyújt.

Itt van a Hámori-tó is, ami remek lehetőséget kínál a szabadtéri programokra, köztük a piknikezésre, horgászásra vagy akár a csónakázásra. Ha sétálni van kedvünk, akkor pedig körbejárhatjuk a tavat, miközben kiélvezzük a hely atmoszféráját, illetve a belőle áradó csendet, nyugalmat. Onnan pedig a tó partján található Palotaszálló kastélyépületét is megcsodálhatjuk.

Ha Miskolcról indulunk, akkor felülhetünk a nosztalgiavonatra is, ami onnan kapta a nevét, hogy miközben elvisz minket Lillafüredig, olyan érzésünk támad, mintha visszarepülnénk a múltba. 

Bükkszentkereszt

Ha különleges atmoszférájú helyeken szeretnénk kirándulni, akkor nem érdemes kihagyni Bükkszentkeresztet sem, amit az itt termő változatos gyógynövényekről, illetve az azokkal kapcsolatos gyógyító eljárásokról ismerhetünk.

Az itt tartózkodásunk alatt végigmehetünk a Holdviola tanösvényen, meglátogathatjuk a Boldogasszony kövét, de az Üveghuták Ipartörténeti múzeumába és a környező emlékművekhez is tehetünk egy sétát.

Répáshuta

Ha pedig marad még időnk a kirándulásra, nézelődésre, akkor Répáshutát is érdemes útba ejteni. Ez a csendes kis település is kiváló lehetőséget ad arra, hogy kiszakadva a városi zajból, felfedezzük a természet rejtett értékeit.

Sétálhatunk a Rejteki tanösvényen, de a Tebe pusztán tett látogatás is garantáltan emlékezetes marad. A környék tele van különleges barlangokkal – például Szent István barlang, Anna barlang -, így azokat is érdemes felfedezni.

Ha úgy érezzük, hogy a stressz átveszi az irányítást a mindennapjainkban, és a túl sok idegeskedés már-már az egészségünkre is hatással van, akkor az egy dolgot jelent: itt az ideje egy kis kikapcsolódásnak. 

Ehhez pedig nem kell messzire mennünk, elég, ha célba vesszük a Bükk-vidéket, miután megterveztük az utazást és lefoglaltuk a szállásunkat a WoodLand Luxury vendégházban.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: woodlandluxury.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.