Jelenleg is helyszínelnek azon a szállodahajón, amely szombaton balesetet okozott Verőcénél. A hajó összeütközött egy kis vízi járművel, amelyen 8-an utaztak. Ketten meghaltak, öt embert eltűntként keresnek. Egy férfi túlélte a balesetet, ő kiúszott a partra, súlyos sérülésekkel kórházban ápolják.

Folynak a kihallgatások

Komáromnál áll a verőcei halálos balesetben érintett, svájci bejegyzésű, kétszintes szállodahajó, amelyen jelenleg rendőrségi helyszínelés zajlik. A Heidelberg nevű hajón jelenleg is mintegy 110 utas van a komáromi kikötőben, a rendőrség mindenkit kihallgat – tudtuk meg a Telex. A kihallgatás estig eltarthat, az utasok addig a hajót sem hagyhatják el. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Nem mehetnek tovább az utasok

A Budapestről Passauba tartó Heidelbergen egy 25 fős turistacsoport is volt, amelyikért busz is érkezett, hogy a tervezett Pozsonyi helyszín helyett innen vigyék őket tovább, ám a rendőrség a kihallgatás végéig ehhez nem járult hozzá.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szlovákiai magyar a kapitány

Nem tudni, hogy az utasok mikor hagyhatják el a hajót és azt sem, hová és mikor szállíthatják a balesetben érintett Heidelberget. A szállodahajó kapitánya egy szlovákiai magyar férfi, aki 35 éves tapasztalattal rendelkezik a Dunán, a Budapest-Passau közötti utat is már több tucatszor végigjárta, és már csak egy éve lenne a nyugdíjazásig. A kihallgatások végéig sem a kapitány, sem az utasok nem léphetnek kapcsolatba a külvilággal.

Nem vette észre a balesetet

Azt egyelőre nem tudni, hogy a baleset szenvedett a kisebb hajó hogyan kerülhetett este 10 után a Duna közepére, abba a sávba, amit a szállodahajóknak és egyéb nagy járműveknek kijelöltek. A szállodahajó kapitány mindenesetre észre sem vette, hogy a hajó ütközött egy másikkal, a baleset után még két órát vezette a hajót, majd éjfélkor leváltották és elment aludni. Csak ébredés után tudta meg, hogy a hajó korábban balesetet szenvedett.

Ez a hajó okozta a balesetet

A baleset okozó a Ms. Heidelberg nevű szállodahajó volt. A 2004-ben épült, 2×1107 lóerős hajó 109,4 méter hosszú és 11,4 méter széles, befogadóképessége 110 fő, a legénysége pedig 35 főből áll. Mivel egy folyami hajóról van szó, vélhetően hosszabb útra készült Budapestről, de az egyelőre nem derült ki, mi lehetett a végcél.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kishajó utasai

A kisgéphajón, amellyel a szállodahajó ütközött, összesen nyolcan utaztak. Ők mind felnőttek, közülük ketten meghaltak, és öten eltűntek. Három férfi és két női utast jelenleg is keresnek. A női holttestet a Megyeri-hídig vitte a Duna.

90 ember keresi a kishajó utasait

„A katasztrófavédelem a parton, a vízen és a vízben, valamint hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből is kutatja a hajó eltűnt utasait. A vasárnap reggeli adatok szerint a fővárosból, Pest (Vác, Szentendre, Szigetszentmiklós, Érd, plusz a FER kishajója) és Bács-Kiskun (Baja) vármegyéből, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állományából a hivatásos katasztrófavédelem csaknem 90 emberrel és 31 technikai eszközzel vesz részt a keresésben”.

Önkéntesek is részt vesznek a kutatásban

A hivatásos egységek munkáját az éjszaka és ma is önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek támogatják. A Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat, Bács-Kiskun vármegyéből a Petőfi Mentőcsoport két búvára, a Leányfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Lupai Önkéntes Tűzoltó Egylet több tagja is részt vesz a kutatásban. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A szállodahajóról készülr videót itt tudod megnézni

Ez is érdekelhet

Hajóbaleset Verőcénél: 12 hajóval 90 ember keresi a túlélőket, az egyik holttestet Budapestig sodorta a Duna

Verőcei hajóbaleset: a Duna kerítéses szakaszán vergődött partra a súlyosan sérült férfi, a helyiek összefogással segítik a túlélők után kutatókat

Kiemelt kép: a szállodahajó, amely a balesetet okozta – Forrás: mahart.hu