Itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk róla, hogy 37 éves korában meghalt a Megasztár egykori felfedezettje, Kandech Evelyne. Az énekesnő halálhíréről Tóth Vera számolt be, kiderült Evelyne hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el.

Így búcsúzott Tóth Vera

A két énekesnő még a Megasztárban ismerkedett meg egymással, az első szériát Vera nyerte meg, Evelyne pedig a negyedik helyen végzett. Vera a posztjában így búcsúzott: „Drága Evelyne…Énekeld tovább az angyalokkal a Csillagdalt…Nyugodjék békében örökké lázadó lelked…Kandech Evelyne élt 37 évet. Döbbenet.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A zene volt az élete

Kandech Evelyne 1984-ben született, édesapja Sierra Leone-i. Ének-zene tagozatos általános iskolába járt, gyerekként kórusokban énekelt, csellón tanult játszani. A középiskola után a Pécsi Tudományegyetem teológia szakára nyert felvételt.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

4. helyen végzett

Evelyne 2003-ban Pécsről indult, Tóth Verával együtt a Megasztár első szériájában szerepelt. A tehetségkutató műsor döntőjébe az Asian Dub Foundation 1000 Mirrors c. számával jutott be. A 8. döntőben Ganxsta Zolee-val énekelt duettet, I’m real címmel. A 4. helyig sikerült eljutnia. Számos sikeres válogatáslemezen is közreműködő. Például Best of Megasztár, vagy a Megasztárok karácsonya.

20 évesen találkozott az édesapjával

Húszéves korában, életében először ölelhette át édesapját. A Megasztár egykori döntőse öt hónapnyi szervezőmunka után Vujity Tvrtkóval utazott a világ legszegényebb országába, Sierra Leonéba. A küldetés sikerrel zárult, és a fiatal énekesnőt vendégül látta a felkutatott Ahmed Brahim Kandech családja.

Legnagyobb álma teljesült

Vujity Tvrtko és Evelyn többszáz e-mail, telefon és fax után indult útnak Afrikába. A fiatal énekesnő leküzdötte félelmét, és repülőgépre szállt, hogy teljesülhessen élete legnagyobb álma: láthassa végre édesapját és féltestvéreit. 

Magyarul szólt hozzá apja

“Mindketten könnyeztünk. Nem bírtam megállni, és a nyakába ugrottam. Először furcsa volt, amikor édesapám magyarul szólt hozzám. Megállás nélkül bombázott a kérdéseivel: kérdezett édesanyámról és az itthoni életemről. Úgy éreztem, ott, abban a pillanatban mindent azonnal tudni akar” – monda a találkozó után Evelyne.

Kapcsolódó:

Beteg gyerekeknek gyűjtött pénzt

Evelyne életének utolsó évében elvállalta a Szikra Tábor nagyköveti posztját, és azért küzdött, hogy összegyűljön akkora összeg, mely 60 autista gyermek nyaraltatásához elég. Evelyne Facebookon is ösztönözte az embereket az adománygyűjtésre. “Hálás vagyok és megtisztelve érzem magam, hogy ennek a fantasztikus kezdeményezésnek lehetek idén a nagykövete! Legrégibb és egyben legjobb pécsi barátnőm jóvoltából, szeretném veletek is megosztani, ezt a mozgalmat! Kérlek segíts egy megosztással, vagy lájkkal, ha érdemesnek találod! Adjuk össze!” A két énekesnő még a Megasztárban ismerkedett meg egymással, az első szériát Vera nyerte meg, Evelyne pedig a negyedik helyen végzett. Vera a posztjában így búcsúzott: „Drága Evelyne…Énekeld tovább az angyalokkal a Csillagdalt…Nyugodjék békében örökké lázadó lelked…Kandech Evelyne élt 37 évet. Döbbenet.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a teljes poszt:

Kiemelt kép: Kandech Evelyne – Forrás: Facebook