A tanároknak december 15-ig be kell adatniuk maguknak legalább az első oltást, a második oltást pedig az oltóorvos által meghatározott időpontban. Ha valaki egydózisú oltóanyagot választ, akkor szintén december 15-ig kell beadni a védőoltást.

December 15. a határidő

A tankerületi központok elkezdték kézbesíteni az oktatási intézményeknek a kötelező oltásokról a tájékoztatót. A hvg.hu birtokába kerül levél szerint december 15-ig. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Igazolni kell

Amennyiben már oltva van az illető, akkor neki azt igazolnia kell az intézmény vezetőjénél. Aki nem oltatja be magát, azt fizetés nélküli szabadságra küldik, majd rá egy évre el is bocsáthatják, ha addig nem oltatja be magát.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A szakszervezeteknek nem tetszik

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete korábban tiltakozott a kötelező oltás ellen, hiszen ennek elrendelését a kormány a munkaadókra bízta.

Ellentmondás

Gulyás Gergely miniszter az egyik Kormányinfón azt mondta: pár hónapja a tanárokat – kérésükre – előrevették az oltást kapók sorában ezért nem érti, hogy most miért ágálnak ellene.

Kormányablakokban kötelező a maszkhasználat

November 15-től, hétfőtől mindenkinek kötelező a maszkviselés a kormányablakokban – közölte a Miniszterelnökség. A közleményben kiemelték: hétfőtől valamennyi kormányablakban és kormányhivatali ügyfélszolgálaton az ügyfeleknek és ügyintézőknek is egyaránt kötelező a szájat, valamint az orrot eltakaró maszkot viselni.

Ez is érdekelheti

Németország bekeményít a magyarokkal szemben

Járványügyileg fokozottan kockázatos területek közé sorolták Magyarországot a német hatóságok. A vasárnap nulla órától érvényes besorolás azzal jár, hogy az oltatlanok csak friss negatív vírusteszt lelettel utazhatnak be. A határ átlépése után rögtön házi karanténba kell vonulniuk tíz napra.

Nem csak bennünket

Magyarország mellett Ausztria és Csehország is fokozottan kockázatos területnek minősül vasárnaptól. Ebbe a kategóriába tartozik az Európai Unió tagországai közül a három balti ország, valamint Bulgária, Horvátország, Románia, Szlovákia és Szlovénia,  és további mintegy hatvan EU-n kívüli ország, köztük Szerbia és Ukrajna. A pénteki frissítéssel egy országot vettek le a listáról, az Egyesült Államokat.

Horvátországban is kötelező

Hétfő helyett keddtől teszik kötelezővé a koronavírus elleni védettségi igazolást az állami szférában Horvátországban, hogy azok, akik nem kaptak oltást, és nem estek át a fertőzésen, teszteltethessék magukat.  tesztelés egyelőre ingyenes lesz azok számára, akiknek ezt a munkahelyük kötelezően előírja.