Három katalizátortolvajt fogtak el Újbudán a budapesti rendőrök. A lakók szóltak a zsaruknak.

Meglátták őket

Egy szemtanú értesítette a rendőröket november 24-én éjjel, hogy Budapest XI. kerületében az Andor utcában két gyanús férfit látott egy leparkolt autó körül, harmadik társuk pedig bemászott a jármű alá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jöttek, láttak, győztek

A kiérkező kerületi rendőrök rövid időn belül a helyszín közelében elfogták az egyik férfit, majd két társát egy teherautó alatt lapulva találták meg.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Próbálkoztak

A három férfi az autó kipufogóját megrongálta, de a katalizátort már nem tudták levágni. A nyomozók megtalálták a bűncselekménynél használt emelőt, kesztyűt és vágószerszámot, amiket menekülés közben dobtak el az elkövetők.

Itt vannak a nevek

A BRFK nyomozói lopás bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 34 éves O. Dánielt, a 22 éves R. Lászlót és a 30 éves K. Krisztiánt.

Ez volt a munkájuk

A megalapozott gyanú szerint O. Dániel további négy autónak is ellopta a katalizátorát Újbudán és Rákosmentén, amelyből háromban K. Krisztián is részt vett.

Tavaly Pest megyében n voltak sikeresek a rendőrök

Több bejelentés érkezett az utóbbi hónapban a Pest megyei Monor környéki településekről, ugyanis különböző telephelyekről tucatszámra tűntek el katalizátorok.

Nagy tételben is loptak

Volt olyan helyszín, ahol egy éjszaka alatt 15 katalizátort is elloptak, ezzel több, mint egy millió forintos kárt okozva.

Mutatjuk az egyik elfogását

Majdnem az életébe került

Szintén katalizátort szeretett volna lopni egy férfi egy Dunakesziben lévő családi ház udvarából. A tolvaj azonban lopás közben pórul járt, mert az autó a rázuhant. A férfi életét maga a tulajdonos és a kiérkező tűzoltók mentették meg.

A címlapképünk a rendőrség felvétele.