Élete legszomorúbb ünnepére készül Berki Krisztián édesanyja. Júlia asszonynak ez lesz az első karácsonya a szeretett fia nélkül. A megtört édesanya egyelőre nem tudja elképzelni, hogy éli túl a december végi napokat.

Fontos ünnep volt

Fontos ünnepnek számított régen a karácsony a Berki családban. Ilyenkor mindig összejött az egész família, Berki Krisztián évtizedekkel ezelőtt elvált szülei együtt utaztak Budapestre a gyerekekhez, jó hangulatban ülték körbe az ünnepi asztalt, sokat nevettek és együtt tervezték a jövőt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csend éve

Az idei év vége ezzel szemben a csöndé lesz. Nincs közös ünneplés, nincs nevetés és tervezés sem, a tragédia átírta a forgatókönyvet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tüdőgyulladást kapott

Krisztián édesanya, Júlia asszony két héttel ezelőtt megbetegedett, a kis Emma születésnapján sem tudott részt venni, és azóta Berki Mazsival sem tudott beszélni, így elképzelése sincs, hogy találkozik majd az unokájával vagy sem.

„Mazsi válaszra sem méltatott”

„Két hete nagyon lebetegedtem, tüdőgyulladást kaptam – mondta a Bors érdeklődésére, Berki Krisztián édesanyja. – Sajnos pont akkor, amikor Emma születésnapja volt. Írtam Mazsinak, hogy nem tudok ott lenni a szülinapján, de válaszra sem méltatott.”

Csak a szomorúság maradt

„Azóta sem beszéltünk, pedig vészesen közeledik a karácsony, amit hadd legyek őszinte, egyáltalán nem is várok – tette hozzá Júlia asszony – Hogy is várnám? Meghalt az egyetlen fiam. Nekem nincs többé karácsony, szeretet ünnepe… Csak mérhetetlen szomorúság.”

Nem lesz karácsonyfája  

A Berki család régen mindig nagyon várta ezt az időszakot. Júlia asszony a volt férjével együtt utazott fel Budapestre a gyerekekhez, nagyon jó hangulatban teltek az ünnepek. Most úgy gondolja: az idén karácsonyfája sem lesz.

Kimegy a fia sírjához

„Talán 24-én kimegyek a temetőbe a fiam sírjához, ez lesz a karácsonyom. Sajnos a mai napig nem tudom feldolgozni, hogy elvesztettem Krisztiánt” – mondta.

„Szia, mutter, hogy vagy?”.

„Tudja az agyam, hogy ez történt, de a szívem mélyén még mindig azt várom, hogy megcsörren a telefonom és belekiált a világ legédesebb hangján: „Szia, muter! Hogy vagy?” – fejezte be a megtört asszony.

Megállapodás a hitelezőkkel

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Berki Ferenc, a tragikus sorsú celeb édesapja időközben megállapodott ügyvédi segítséggel azokkal, akiknek tartozott Berki Krisztián. Kiderült, hogy egy komolyabb összeget tett félre az FTC volt vezérigazgatója az apjánál. Ezt az összeget Berki Mazsi el akarta kérni a férje halála után, ám nem kapta meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Berki Krisztián. Fotó: Youtube.com