Hétfőn elkezdik elbontani a betonterelő elemeket a 12-es főút zebegényi szakaszán, ott, ahol június 9-én a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső miatt sárlavina zúdult le. A munka péntekig tart.

Újra elmosta a lavina az utat és a síneket

Amint arról a Budapestkörnyéke.hu is beszámolt, júniusban Nagymaros és Szob közötti vasúti pályaszakaszra a hatalmas esőzés miatt sár- és kőlavina zúdult le a hegyoldalról. A vonatok emiatt nem közlekedtek egészen most péntekig. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A vonatok már járnak

A MÁV pénteken közölte, hogy egy vágányon, módosított menetrend szerint megindulhatott a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között, a Budapest–Vác–Szob-vonalon.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kis késések előfordulnak

Akik a G70-es, a Z70-es és az S70-es elővárosi vonatokkal szeretnének utazni, továbbra is számíthatnak kisebb-nagyobb kényelmetlenségekre, ezért érdemes figyelni a menetrendet, és elolvasni a MÁV tájékoztatóját.

Drónfelvétel a munkálatokról:

Módosul a közúti forgalom

Magyar Közút tájékoztatása szerint a munka öt napig tart, rendbe teszik a burkolatot, az árkot és a padkát. A munkaterület rövidülésével a Nagymaros felőli jelzőlámpát is áthelyezik, és a fázisidőt is csökkenteni fogják, így gyorsabban átjuthatnak az arra közlekedők.

Péntekig dolgoznak

A közútkezelő szakemberei a szükséges beavatkozások elvégzéséig az arra közlekedők türelmét és megértését kérik.

Csaknem egy kilométer hosszan beomlott a domboldal

Fotó: MÁV

2020-ban már történt hasonló

2020 június 17-én dél körül nagy mennyiségű, este pedig még egy, a korábbit többszörösen meghaladó, a Szent Mihály-hegyről lezúduló kő- és sárlavina árasztotta el egy kilométeres szakaszon a vágányokat a Dömösi átkelésnél, Nagymaros és Zebegény állomások között.

Akkor az utat is

A második omlás hordaléka a 12-es főutat is eltorlaszolta, járhatatlanná téve azt. A MÁV az utasok biztonságának garantálása érdekében akkor is leállította a vonatforgalmat.

Hónapokig dolgoztak

A júniusi természeti katasztrófa után október végére fejezte be a MÁV a nyár eleji esőzések okozta károk helyreállítását a Nagymaros és Zebegény közötti szakaszon, így november elsejétől állt vissza az eredeti menetrend a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon – közölte az MÁV. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Sárlavina Nagymarosnál – Fotó: MÁV