Az ügyészség egy videót is közzétett arról, ahogy a rabló nekiugrik az áruház zárt üvegajtajának.

A történet előzményeiről

Egy 28 éves férfi idén februárban reggel azért ment egy hatvani áruházba, hogy ellopjon onnan néhány terméket. Tervét végre is hajtotta, fizetés nélkül távozott az üzletből. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elkapta a biztonsági őr

A fiatalember számításait keresztülhúzta az őr, aki feltartóztatta őt. Ezután elkísérte a biztonsági őri szobára, majd arra utasította, hogy pakolja ki azokat a termékeket, amiket ellopott. Itt kezdődtek a bonyodalmak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ellenkezett a tolvaj

A férfi nem akart engedelmeskedni az őrnek. E helyett rátámadt a vele szemben intézkedő biztonsági őrre és dulakodni kezdtek a felek. A férfi fellökte a nőt és megpróbált elmenekülni.

Léptek az áruház dolgozói

Az üzlet alkalmazottai bezárták a bolt ajtaját, a tolvaj így nem tudott kimenni. Az áruház dolgozói visszakísérték a férfit a biztonsági szobába. Ott aztán a fiatalember végül visszaadta a lopott holmikat.

A tolvaj továbbra is menekülni próbált

A 28 éves férfi megint kitört az irodából. Két alkalommal is nekiugrott az áruház külső, zárt fotocellás üvegajtajának. Így akart kiszabadulni a szorult helyzetből.

Sikerrel járt

A fiatalember végül be tudta törni a hőszigetelt biztonsági üvegajtót. Ezt követően sietve távozott a helyszínről.

Hiába minden igyekezete, mégis elkapták

A tolvajt később elfogták. Jelenleg letartóztatásban vár arra, hogy sor kerüljön a bíróság előkészítő ülésére. Nem sok jóra számíthat.

Kiderült, hogy van már más is a rovásán

A szóban forgó rablás mellett egy másik rablással, súlyos testi sértéssel, több lopással, rongálással és garázdasággal is vádolják a férfit. A fiatalember jobban jár, ha beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Így ugyanis megúszhatja enyhébb ítélettel.

Ez lehet a büntetése

A felsorolt bűncselekmények elkövetése miatt a férfit hét év börtönbüntetésre ítélhetik. Ezen felül hét évre eltilthatják a közügyektől is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az ügyészség videója az esetről

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív