Ünnepre hangoló programok: kisvonatozhatunk Vácott, Cinkotán élő betlehem és forró italok, az Erzsébetligetben jégfaragás és gyertyagyújtás, Gödöllőn csillagfényes adventi programok várnak. Szentendrén Fischl Mónika és Dolhai Attila, a Márai Sándor Művelődési Házban a Misztrál együttes és Sudár Annamária ünnepi koncertjén tapsolhatunk. Érd-Simonpusztán Az Isten pénze musical, Esztergomban Gréti és Cili titkos élete kerül műsorra.

Adventi kisvonatozás Vácott

Vác város főtere játszótérrel, körhintával, karácsonyi díszbe öltöztetett kisvonattal, fényfestéssel, óriás karácsonyfával és a forralt borok mellett, téli finomságokkal várja a látogatókat.

Fényfestés a főtéren

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Sudár Annamária és a Misztrál együttes adventi estje

A Jékely Zoltán egyik versének címét viselő összeállításban szépirodalmi részletek, megzenésített versek és népdalfeldolgozások segítségével a mindannyiunk életében közös hétköznapi értelemben vett várakozásról és az adventi időszak befelé forduló figyelméről, a hűvösödő, színeit és fényét vesztő napok csendjében megszülető reményről fogunk hallani a Márai Sándor Művelődési Házban.

Advent Cinkotán

Gyertek, gyertek, nagyon jó lesz! Új, egyedi Betlehemünk, élő állatokkal vár benneteket, karácsonyi aktivitásokkal! VACOGÁS ellen, a meleg tea is gőzölögni fog, az üstben – invitálnak a Cinkotai Tájházban, a Varázsműhely szervezésében.

Betlehem és forró italok

Advent az Erzsébetligetben

Közös gyertyagyújtás, jégfaragóshow, betlehemes játék, kiskoncert és fényfestés az Erzsébetligetben vasárnap délután.

Isten pénze musical Érden

A Simonpusztai Magyar Történelmi Színház fűtött sátorában kerül színre Charles Dickens Karácsonyi ének című klasszikus kisregényébõl írt magyar zenés mű a legtöbbet játszott musicalek egyike. Főhőse a lelkileg sivár, idősödő milliomos, Ebenezer Scrooge uzsorás, akit még karácsonykor is csak anyagi ügyei foglalkoztatják. Pénzt azonban nem adományoz a szegényeknek, mert úgy gondolja, a gyengének pusztulni kell. Ez a velejéig kapzsi ember kap egy utolsó esélyt halott üzlettársa szellemének képében, aki „látogatásakor” életének korábbi szentestéire invitálja.

A Simonpusztai Magyar Történelmi Színház előadása

Csillagfényes adventi programok a Gödöllői Királyi kastélyban

December 19-én az F. Chopin Zenei AMI tanulóinak ünnepi koncertjével folytatódik az esemény, majd A hóember ajándéka c. bábelőadással kedveskednek a gyermekeknek. Egész nap karácsonyi dalok csendülnek fel a kastély több pontján. A Thália Színi Akadémia előadásában a Jeges mese című színdarab nyújt kikapcsolódást és ráhangolódást az ünnepre. A napot Kovács Dóra ismeretterjesztő előadása zárja, a királyi család meghitt karácsonyairól.

Koncertek, bábelőadás és a hóember ajándéka

Adventi koncert a Hamvas Béla Megyei Könyvtárban

A produkció sok különlegességgel szolgál mindazoknak, akik december 19-én a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színháztermébe jegyet váltanak. Nem csak Fischl Mónika, hanem vendégnek hívott kedves színpadi partnere Dolhai Attila is fellép, sőt mindkettőjükhöz érkezik egy-egy szívükhöz közel álló meglepetés személy is.

Karácsonyi csillagok

Gréti és Cili titkos élete az Esztergomi Művelődési Házban

Presszó és kávéház: találkozások színhelyei. Hogy ezek a találkozások véletlenek vagy sorsszerűek?
Nőket látunk, különböző státuszban, különböző háttérrel, különböző jellemmel és akarattal. De vajon kinek az akarata érvényesül? A férfié, aki bár nincs jelen, mégis ordít a hiánya, mert minden belőle indul és hozzá tér vissza? Két színésznőt – Kéner Gabriella, Maronka Csilla – hogy ezen az estét ketten hattá hasadjanak? De hát lehet egy színésznek pokol a színház, a játék? Hiszen minden szerep ezen a világon. A feleség. A szerető. A festő. És a megrendelő is. Gondoljon mindenki csak az Ahogy tetszik méla Jaques-jára.

Presszó-szonáta a Babits Mihály Színház művészeivel

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: visitvac.hu