A vezetés közben mobiltelefonálókat és a gyorshajtókat szűrik a Pest megyei rendőrök az elkövetkező napokban. A szigorú ellenőrzés egy hétig tart.

Az akcióban a rendőrök főként a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon-használókat igyekeznek kiszűrni, de a járművezetők mellett kiemelt figyelmet fordítanak a gyalogosok, kerékpárosok, segédmotor-kerékpárosok, motorkerékpárosok közlekedésének ellenőrzésére, valamint a gyorshajtókra is.

EZ IS ÉRDEKELHET: Koronavírus-para az iskolákban: „A gyereket hazaküldték, mert fájt a hasa. Kakilnia kellett csak, de az iskolába kizárólag orvosi igazolással mehet vissza.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is részt vesznek az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által 2020. szeptember 14. és 2020. szeptember 20. közötti időszakra meghirdetett Focus on the road – Figyelem az útra elnevezésű fokozott ellenőrzésben.

Járművezetés közben komoly veszélyforrást jelent, ha bármi elvonja a vezető figyelmét. A kézben tartott mobillal telefonáló, üzenetet író, olvasó, közösségi oldalakat böngésző sofőrök kevésbé, vagy egyáltalán nem képesek a környezetükre figyelni.

FRISS! 844 új koronavírusos fertőzöttet azonosítottak: akár 48 órát is várni kell a mentőkre, mire kiérnek a mintavételre

A megengedett sebesség túllépése szintén kiemelt veszélyforrás. A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek legnagyobb részének hátterében továbbra is a gyorshajtás áll.

Kiemelt kép: illusztráció