Egy négygyermekes anyát mérgezett meg tavaly F. Bálint és barátja, hogy megszerezzék a nő lakását és pénzét. A gyilkosságra csak egy év után derült fény, mivel Zsuzsanna édesapja és testvére sejtette, hogy családtagjuk nem önkezével végzett magával. A rendőrség újra nyomozott és el is fogta a két elkövetőt.

Megmérgezte az asszonyt

Amint arról a Budapestkörnyeke.hu is beszámolt, barátja segítségével mérgezte meg élettársát egy férfi tavaly Budapesten. A férfinak az volt a célja, hogy megszerezze az asszony 6. kerületi lakásának bérleti jogát, illetve a 6. millió forintját. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyógyszert tett az italába

Az akkor 32 éves F. Bálint, 2021. június 14-én a nő otthonában, barátja segítségével nagy mennyiségű gyógyszert tett a házigazda italába. Miután az asszony elvesztette eszméletét, még több gyógyszert adtak be neki, ami így a halálát okozta. Az elsődleges adatok önkezű túladagolásra utaltak.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nyomozást indítottak

Emiatt nem vetették fel bűncselekmény gyanúját, idén azonban a fővárosi életvédelmi nyomozók olyan információk birtokában jutottak, melyek alapján nyomozást indítottak.

Pár napja fogták el

A büntetőeljárás során beszerzett szakértői vélemények és további bizonyítékok alapján F. Bálintot 2022. augusztus 12-én Állampusztán fogták el, amikor más bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztésének letöltését követően szabadult a büntetés-végrehajtási intézetből. A férfi barátját Csepelen fogták el.

Négy gyermeke végignézte a halálát

Az anyuka haláltusáját valószínűleg a gyerekei is végignézték. Zsuzsa négy gyermeket nevelt. A gyerekeket megvizsgáló pszichológus valóságosnak találta, amit a lakásban történtekről meseéltek. Az asszony édesapjának és testvérének kitartó küzdelme miatt nyomoznak most a rendőrök gyilkosság miatt.

Sok volt a balhé

Mint később kiderült, Bálint és Zsuzsa korántsem élt ideális kapcsolatban. Zsuzsanna gyakorlatilag egyedül nevelte négy gyermekét. A legfőbb gondot a két kisebb gyerek apja, Bálint okozta. Néha feltűnt, és oltári balhét csapott, csak úgy zengett a ház.

Szívátültetésen esett át

Az asszony legkisebb gyermeke, Ricsike, 3 hónaposan szívátültetésen esett át. Az országban ő a legfiatalabb gyermek, akin transzplantációt hajtottak végre. A kisfiú, miután meglátta édesanyja holttestét, még le is fényképezte, mert furának találta, hogy lila a szája.

Előző párját ápolta

A két nagyobb gyerek nem tőle született. Az ő apjuk is a lakásban lakott, mert agyműtétje után Zsuzsa ápolta. A nő nagyon szeretett volna elköltözni, hogy végleg maga mögött tudja a múltat és élettársát.

El akarta cserélni a lakását

Zsuzsannának sikerült is találnia egy férfit, aki elcseréli vele a lakást és még fizet is hatmillió forintot. A gyilkosság előtti nap az édesanya megkapta a pénzt, boldogan tekintett a jövőbe. A gyilkosság napján testvére születésnapi bulijára készült.

Zsebkendőt is lenyomtak a torkán

„Éjszaka dolgozott, amikor hazaért, meglepve tapasztalta, hogy az élettársa és annak egyik barátja, Mihály feltűnően kedvesek vele. A gyerekek engedhették be őket a lakásba, mert a lányom lecserélte a zárat. Kávét főztek neki, amibe, mint később kiderült, nagy adag gyógyszert csempésztek. Amikor Zsuzsikám elájult, a torkán még lenyomtak pirulákat, sőt, egy zsebkendőt is, hogy mindenképpen meghaljon. A mentőket csak órákkal később hívták, amikor már régen halott volt” – mondta a Blikknek Zsuzsanna édesapja.

Szabadlábon vannak az elkövetők

A két férfit nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség. F. Bálint és T. Mihály is tagadja bűnösségét. Előbbi más bűncselekmény miatt a napokban töltötte le börtönbüntetését. A két férfi, a bírói döntés értelmében, szabadlábon védekezik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az egyik férfi elfogása – Forrás: police.hu